onsdag 16 februari 2011

Onsdag 16 februari. Mediakontakt. Årsmöte. Hyresgästföreningen Plus.

Igår fick jag en lång räcka frågor från en nättidning. Frågorna gällde hyresrätten och hyresrättens framtid. Antagligen så blir det en artikel om någon dag framöver.

Hyresgästföreningen Plus har en för medlemmarna viktig verksamhet med fokus på medlemsförmåner/medlemsnytta. Idag träffades vi och förde en del resonemang om Hyresgästföreningen Plus verksamhet och målsättning. Kändes som att det landade rätt i resonemanget.
Förmånerna utnyttjas olika mycket biobiljetter färg resor är förmåner som utnyttjas mycket. Vi har en som det verkar väldigt bra och familjevänlig förmån på gång som jag är övertygad om att kommer bli väldigt mycket använd av våra medlemmar.

Under kvällen är jag på årsmöte i lokala hyresgästföreningen Stöluvan i Rågsved. Ett välordnat möte med allt väl förberett. Verksamhetsberättelsen är något alldeles särskilt. Hela verksamhetsberättelsen är skriven med rim och väldigt informativ. Jag har blivit lovad att få den i digital form så under morgondagen skall jag förhoppningsvis kunna publicerad den här på bloggen.

Väl hemma blir det lite kvällsmat följt av ett längre samtal med vänner i USA via skype. Skype är nedra bra när det väl fungerar. Bra ljud och bild och näst intill gratis. Bra med ny teknik.

13 kommentarer:

Per Albin sa...

Hyresgästföreningen politiskt obunden?

Nja, inte riktigt så va...

Kommunistisk Partiet Stockholm skriver på sin hemsida hur Terje Gunnarsson i ett anförande på ett protestmöte för vänsteraktivister talade om kriget mot ombildningar:
"Hyresgästföreningen ska påbörja en utbildning av aktivister"

Läge att stryka formuleringen politiskt obunden nu. Den är rent patetisk när man ser hur HGF-ledarna uttrycker sig.

Terje sa...

Som Vanligt Är Du Dåligt Påläst.
Jag deltog på ett möte som arangerades av Nätverket Rädda Hyresrätten, Nätverket gemensam välfärd och ABF Stockholm.
Vi var flera som höll ett anförande utifrån våra gjorda erfarenheter. Jag vet att en av oss särskilt påpekade sin tillhörighet till ett starkt och stort borgerligt parti.

Anonym sa...

@per-albin
Menar du att alla som kommunistiska partiet stockholm skriver om per automatik är kommunister eller menar du att kommunistiska partiet stockholm inte har rätt att finnas eller framföra sina åsikter?

Eller menar du att alla som är för ombildning är högerextremister?

Oavsett vad du menar är åsiktsfrihet och yttrandefrihet ett mycket fint arv från franska revolutionen. Det finns dagsaktuellt exempel på hur människor i Egyptien enats om att avsätta sin diktator i hopp om att kunna uppnå en av demokratins viktigaste instrument, rätten att tala och att tala och tänka fritt.

Jag tycker inte om vad du säger men tror att vi alla vinner på att du har rätt att framföra dina åsikter. Även om jag tycker att det är barnsligt att kopiera in det också på Barbros blogg.
Det som du gör då är att visa behovet av rätten att tala och tänka fritt.
Det jag undrar över är din desperation över att det finns olika tankar.

Söderhöna

Per Albin sa...

Var och en får tycka vad de vill - det är demokrati!

Men att Hyresgästföreningen kallar sig politiskt obunden är en falsk varudeklaration.

Det är poängen med inlägget.

Terje sa...

Hej igen Per Albin
Hur är det har du glömt mina frågor?
Är du medlem?
Hur tror du det skulle se ut om inte Hyresgästföreningen var med och förhandlade hyrorna?
Lägre?

Anonym sa...

@per-albin

jaså jaha men se där det gick ju att uttrycka på en tvåraders!

Är du verkligen helt säker på att detta är rätt forum för att diskutera att du tror att Hyresgästföreningen egentligen är en organisation som förklätt sig för att egentligen vara en socialdemokratisk/kommunistisk organisation fast utan att medge det.
Vill individen vara organiserad socialdemokrat/kommunist organisation är det väl bättre att organisera sig hos dem som säger sig vara organiserade socialdemokrater/kommunister. Istället för att organisera sig i en politiskt obunden organisation som verkar för hyresrätten och förhandlar hyror.

-Hrmmm......är du kanske lite konspiratoriskt lagd?

Söderhöna

Per Albin sa...

Frågorna är redan besvarade, Terje. Du får gå tillbaka och läsa om du glömt bort. :)

Själv tycks du inte vara så intresserad av sakfrågorna. Mest i Hyresgästföreningens ekonomi. ;)

Terje sa...

Nej Per Albin du har inte besvarat mina frågor.

Per Albin sa...

Besvarade, din eländiga kommunist.

Jag är med och betalar din lön som så många andra, är du inte nöjd? Ska pengarna lämnas över direkt i handen?

Anonym sa...

Terje, du får nog föregå med gott exempel om du ska få svar på dina frågor...Börja med att svara på dom du får, även mail som du struntar i!

Terje sa...

Hej Per Albin.
Nej du har inte svarat på frågorna.
Får nog snart börja betrakta dig som en magsur typ som är ruggit dåligt påläst!

Terje sa...

Jag svara på frågor som kommer löpande. När frågorna upprepas gång på gång då händer det att jag inte svarar.

Anonym sa...

per-albin, du har en otrevlig ton i dina inlägg tycker jag. Sen är det tjatigt att återupprepa, men "protestmötet" nätverket rädda hyrsrätten höll var inte enbart för vänsteraktivister, Vi som är kritiska mot ombildning finns i alla partipolitiska läger ÄVEN bland de borgerliga partierna.
Att vara för eller emot ombildning har inget att göra med vilket parti man röstar på.
/a