söndag 20 februari 2011

Söndag 20 februari. Årsmötestider. Övningskörning.

I början på februari skrev jag här på bloggen:
Hyresgästföreningen begär att kommunen tvångsinlöser hyresvärdens Ballo Zachrissons fastigheter i Bromma. Det första gången ett krav på tvångsinlösen riktas mot en hyresvärd i Stockholm.
Tidningen Hem och Hyra hade en artikel: http://www.hemhyra.se/Sidor/Krav-om-inlosen-av-tvangsforvaltad-fastighet-i-Bromma.aspx
Nu har Fastighetsnämnden beslutat enhälligt att gå vidare med vår begäran att kommunen skall  tvångsinlösa Ballo Zachrissons fastighet. Stockholm Stads jurister har nu ett uppdrag att utforma hur man i Fastighetsdomstolen begär beslut om inlösen enligt bostadsförvaltningslagen.
Mig veterligen har detta aldrig skett i vår region tidigare.
Hem och Hyra skriver "- Bedömningen är att det kommer att gå igenom. Både hyresnämnden och hovrätten har uttalat i domar att man bör fundera på att göra en tvångsinlösen, säger David Lindberg, biträdande borgarrådssekreterare på kultur- och fastighetsroteln".
Läs mer i Hem ich Hyra: http://www.hemhyra.se/Sidor/staden-vill-kopa-ballos-hus.aspx
 
I dag har jag bevarat en hel del mail och böjat förbereda mig för alla kommande årsmöte. Tycker det är famen också hunnit med att vara lite ledig. Under oerhört givande att få besöka årsmöten i både lokala hyresgästföreningar och hyresgästföreningar.
 
 
Under kvällen övningskörde jag med ett av bonusbarnen för första gången. Grabben har börjat bakifrån det vill säga köpt bil först och skall nu ta körkort. I och för sig inte helt fel bra motivation och rädd om bilen bidrar till både eftertänksamhet och målinriktad körning.

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis till klartecknet för ombildningen, Skottet!! :)
Nu är det bara att köra!