måndag 21 februari 2011

Måndag 22 februari. Regional bostads politik. Lokala Hyresgästföreningen Arkö. Ilja Batljan.

Att få resonera om bostadspolitik, paritpolitik, infrastruktur, kommun politik och affärsmässighet med en på områdena väl insatt person utan låsningar åt något håll är riktigt livgivande och ger onekligen möjlighet till att prata utifrån olika perspektiv. Idag hade jag den förmånen under några eftermiddagstimmar.
Under kvällen var jag på årsmöte hos Lokala Hyresgästföreningen Ärkö i Kärrtort. Ett välordnat och välbesökt möte där det valdes ny ordförande och ett par styrelseledamöter. Positiva medlemmar med framtidstro och vilja att utveckla hyresrätten i Kärrtorp.

Nynäshamns tidigare politiska profil Ilha Batljan slutar som politiker.
I stället blir han vice vd för Fjärde AP-fondens fastighetsbolag Dombron.


Efter valet har Batljan varit kritisk mot Socialdemokraternas samarbete med Miljöpartiet och Vänsterpartiet och mot partiets valkampanj, till exempel sågade han förslagen om att återinföra fastighetsskatten och förmögenhetsskatten.

– Det är klart att det finns många som blir besvikna nu. Men det är så här politikens villkor ser ut. Man är med och bidrar några år till samhällsutvecklingen, sedan går man vidare, säger Ilija Batljan.

Jag träffade Ilja Batljan och resonerade bostadsförsörjning, hyresrättens framtid och betydelse för Nynäshamn flera gånger. När han nu lämnar politiken och går vidare till ett fastighetsbolag hoppas och tror jag att Ilja kommer ta med sig sina värderingar och sitt sätt att måna om alla sina med människor
  
Läs mer i Sydsvenskan: http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1391556/Ilija-Batljan-lamnar-politiken.html

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Terje.
Läser om dig på Kommunistiska partiets hemsida.
Är du kommunist?

Terje Gunnarson sa...

Varför undrar du det?
Det råder väl politisk frihet?
Terje