lördag 5 februari 2011

Lördag 5 februari. Det råder ingen generell bostadsbrist.

Jojo så skriver Anti Avsan i Piteå Tidning idag i en debattartikel. Anti  skriver också citat"
Det har sedan regeringsskiftet 2006 hänt mycket inom bostadspolitiken. Införandet av ägarlägenheter har jag berört ovan. Andra förändringar är avskaffade byggsubventioner, en skärpt bostadsförvaltningslag - som ger hyresgästerna ökat skydd - och förbättrade villkor för andrahandsuthyrning. För att underlätta för unga att komma in på bostadsmarknaden har det införts möjligheter för kommunerna att besluta om hyresgarantier och det har även införts kreditgarantier, främst för dem som ska köpa sin första bostad."
Ägarlägenheter förutsätter att den som skall skaffa sin första lägenhet måste ha en skaplig skvätt pengar. Det normala är inte att unga människor som ar på väg att flytta hemifrån har en stark ekonomi. Den normala är ett oändligt fixande med boende hos kompisar, andra hanskontrakt,svartuthyrningar och diverse andra knepiga boendeformer.
Jodå avskaffandet av byggsubventioner hade effekt. Byggandet av hyresrätter avtog. Det behövs inte bättre villkor för andrahandsuthyrning det behövs fler hyresrätter med hyresnivåer som även unga människor har råd med.
Hela paketet utstrålar att alla skall äga och inte hyra. Vad gör du för oss som vill hyra Anti.? Eller är vi några kufiska typer som borde lära om?

http://www.pitea-tidningen.se/ledare/artikel.aspx?ArticleId=5943919

https://mail.hyresgastforeningen.se/owa/redir.aspx?C=2d3d8aafbc7642b18421c7d60732e325&URL=http%3a%2f%2fwww.pitea-tidningen.se%2fledare%2fartikel.aspx%3fArticleId%3d5954250

Idag har Ewa och jag tagit det lugnt och småfixat lite samtidigt som vi njutit av en ledig dag. Känns att det går mot ljusare och varmare tider. Idag sken solen och det droppade från hustaken. Härligt!!

2 kommentarer:

Jonas Falk sa...

http://antiavsan.blogspot.com/2011/02/svar-till-hyresgastforeningen-stockholm.html

Terje sa...

Tack Jonas.