fredag 4 februari 2011

fredag 4 februari. Förhandlingar. Tvångsinlösen av hyresfastighet. Planering.

Förhandlingarna med det allmännyttiga bostadsbolaget Sigtunahem har strandat. De yrkade hyreshöjningarna är så höga att det inte finns en chans att förhandlingsdelegationen kan skriva på en överenskommelse.
Underlaget som Sigtunahem har presenterat ett material inför förhandlingarna som på intet sätt varit av den naturen att våra förhandlare/delegationen kunnat acceptera förhandlingsbudet. Tvärtom verkar det som att Sigtunahem underskattar sina intäkter och överskattar sina kostnader. Nu hamnar förhandlingen i den partssammansatta Hyresmarknads kommittén.

Hyresgästföreningen begär att kommunen tvångsinlöser hyresvärdens Ballo Zachrissons fastigheter i Bromma. Det första gången ett krav på tvångsinlösen riktas mot en hyresvärd i Stockholm.
Läs mer i tidningen Hem och Hyra klicka på länken: http://www.hemhyra.se/Sidor/Krav-om-inlosen-av-tvangsforvaltad-fastighet-i-Bromma.aspx

Vi har en hel del verksamhet framför oss. Bland annat:
Ordförandekonferens lördagen 26 - söndagen 27 mars
Långholmen konferens. Planerade programpunkter för våra dagar är:

Förhandlingsläget, erfarenheter från ”lagstiftningen i praktiken”
Husombudens roll
Bostadspolitik
Återkoppling – kampanjen Bygg Framtiden
Fullmäktige
Stämman 2012
Ansvar och roller

Fullmäktiges årsmöte lördagen den 16 april. Vi kommer att hålla till på Sign hotell på Norra Bantorget. Vi har haft flera fullmäktigemöten där de senaste åren. Hotellet är valt med tanke på att vi förutom fullmäktiges ledamöter kommer att bjuda in fullmäktigeledamöternas ersättare samt alla föreningsstyreseledamöter och ersättare till mötet.
Vi kommer att ha samma arbetsformer som på höstfullmäktige och givetvis har vi tagit med oss alla synpunkter på hur vi kan utveckla arbetsformen. Om alla som kallas och inbjuds kommer blir det ca 350 personer.
Givetvis kommer alla att få en kallelse antingen personlig (fullmäktiges ledamöter) eller via föreningarnas ordförande. Mer om arbetssätt kommer på bloggen närmare fullmäktigedagen.

Inga kommentarer: