söndag 6 februari 2011

Söndag 6 februari. Kommunal borgen. Knepig Hyresvärd. Byggklossar.

Så här står det i Märsta.nu
"Oppositionen i Sigtuna bestående av (M), (SfS), (FP) och (KD), kallade till presskonferens tidigt i morse med anledning av det beslut som skulle fattas i kommunstyrelsen om att bevilja kommunal borgen till AB Sigtunahem. Oppositionen anser att majoriteten bryter mot den nya lag som trädde i kraft vid årsskiftet om att kommunala bostadsbolag inte får ges fördelar gentemot andra fastighetsbolag."
Klicka på länken och läs mer: http://www.marsta.nu/News.aspx?articleId=5424

Idag fick jag ett mail ifrån en medlem som bor i ett hus med väldigt eftersatt underhåll. Nu har det bildats en BRF i huset som erbjudits köpa fastigheten. Turerna verkar väldigt konstiga men som jag förklarade ingen kan tvinga någon att köpa. Enligt uppgift skall fastighetsägaren försökt sälja fastigheten under en längre tid men inte lyckats hitta någon köpare.

Ibland får jag frågor om vem som kan väljas till förtroendeuppdrag i Hyresgästföreningen. Svaret är att alla medlemmar är valbara och det finns inga begränsningar. Alla som är medlemmar när årsmötet äger rum är valbara och det finns inga begränsningar per medlemskap/hushåll.
Inför årsmötena i de Lokala Hyresgästföreningarna har kontoret skickat ut medlemslistor.Det finns alltid en möjlighet att det kan saknas medlemmar på listan allt beroende när listan togs fram ur medlemsregistret.

Byggklossar är alltid populärt hos barn. Idag har jag kapat till och putsat 148 träklossar i olika storlekar till barnbarnet. Skall bli kul att se hur Gabriel kommer reagera. Oftast är det enkla leksaker som uppskattas mest, leksaker som ger utrymme för fantasi och eget skapande.

Inga kommentarer: