onsdag 23 juni 2010

Onsdag 23 juni. Lådkameran. Mediaresonemang. Almedalen

Nu börjar Almedalsveckan närma sig. Många olika seminarier är det och jag skulle vilja delta på alla. Nu försöker jag att välja ut de mest intresanta. Vi är ganska många som åker dit så om vi delar upp oss kan vi nog delta på de flesta.

Under dagen har jag en del resonemang om hur vi når ut i olika media och den frågan är givetvis aktuell när jag äter lunch i komunalhus i södra delen av länet tillsamans med PO Brogren vår presstalesman.

Idag kom Tingsrättens dom rörande Lådkameran ett ombildningsärende där vi givit biträde till en medlem som ville klandra köpstämman. För några minuter sedan läste jag domen och imorgon kommer vi ta ställning till hur vi skall förfara med liknade ärenden. Helt klart är dock att tingsrätten inte har gjort samma juridiska bedömning som våra jurister. Tingsrätten skriver att käromålet skall ogillas det vill säga att vi förlorade målet. Jag skriver vi eftersom vi lämnade biträde till en medlem som ville klandra köpstämman.
Hyresgästföreningens jurister får läsa fundera begrunda och därefter beslutar vi hur vi skall gå vidare.
Mer info på bloggen under fm i morgon.

Stena Fastigheter skall bygga hyresrätter ca 300 hyresrätter i Västerort. I början på december nästa år kommer de första hyresgästerna att kunna flytta in. Området kallas Ängby park. Nu återstår att se hur många andra privata fastighetsägare som hänger på och bygger hyresrätter.

9 kommentarer:

Ordförandens blogg, Ånghästens bostadsrättsförening sa...

Hej Terje!
Ditt inlägg här ovan gällande Lådkameran 3 och domen inger respekt. Att ta med sig domen till dina jurister för att diskutera och sedan återkomma imorgon blir för mig ett tecken på klokt ledarskap och en god signal utåt.
Hälsar Monica i Ånghästen

Anonym sa...

Nu skålar vi för Lådkameran!

Trots mängder av miljoner föll Hyresrättsföreningen, alltid kul när rättvisan vinner!

Ärlighet varar alltid längst!

För Lådkameran utbrister vi nu...

Hurra!
Hurra!
Hurra!
Hurra!

Micke sa...

Att du skriver "vi" förlorade målet gillas av mig och inte ta till någon annan formulering.

Ska bli intressant hur ni hanterar de andra fallen som TR ska ta upp, t ex Ånghästen.

Anonym sa...

Tjoho!!

Jävlar i min LÅDa vad glad jag är. Borde ta fram KAMERAN och dokumentera glädjescenerna!

Anonym sa...

Idag har vi bevittnat kommunismens fall på hyresmarknaden.
Njut av det historiska ögonblicket!

Anonym sa...

...lådkameran... lyssna på den riktiga debatten! Där hyresgästen får förhandlingshjälp! Vi som bor kvar ska också ha en stark röst och sammanhållning

Anonym sa...

När du går upp till dina jurister hoppas jag även att ni tittar på den hantering som er medlem använt för att stämma Lådkameran. Det som inte togs upp i rätten.

Det finns medlemmar som av denne blivit skrämd. Han har spottat enl. information mot en person och även lagt ut brev till alla medlemmar som varit till stor del osanna och skrämt.
Slutat hälsa på folk som var för ombildning. Jag är förvånad att ni stödjer sådana metoder?

Det gjorde aldrig Lådkameran som lät folk få ha en fri osikt.
De lämnade information som var helt saklig.

Om du skulle ta dig en tur i området Skeppsta skulle du säkert se vem som är obehaglig och som agerat på ett märkligt sätt för att få sin vilja igenom.

Jag hoppas att du som chef och ansvarig stoppar denna typ av maktmissbruk och att era jurister stödjer de som använder rätt metoder.

Låt köpet gå i lås nu och låt alla slippa vänta tills den andra röstningens underlag går igenom.
Där hade Lådkameran både advokater och bevakning och röstantatalet var ännu högre. Ju mer bråk från er sida, ju fler vill ombilda verkar det som?

Fortsätt lägga era pengar till de medlemmar som behöver er. Tror inte de vill lägga mer pengar, fokus och rättegångskostnader på fel saker.

Boende i Skeppsta

Anonym sa...

Välkommen ut och hälsa på i kvarteret Lådkameran, Terje!

Anonym sa...

Det är ingen skräll som skedde i fallet Lådkameran. Alla jurister, även era egna, vet att lagtextens utformning har betydelse. Lagstiftarens intentioner med lagtexten uttrycktes i förarbetena och TR har på ett riktigt sätt visat hur det hänger ihop. Den ofrånkomliga slutsatsen är den som TR också kom fram till.

Nu är den juridiska delen över och ni förstår att ni och era medlemmar har haft fel. Nu är det dags för en fundering kring lämplighet och moral. Jag, och flera med mig, hoppas nu att HGF lägger sin energi på att förklara för de medlemmar de företräder att de inte har några synbara möjligheter att vinna på folkbokföringsfrågan och att det enda rationella och anständiga är att dra sig ur processen, innan den ekonomiska skadan blir större.

Utgången i TR följer alltså den juridiska förutsebarheten som varit ganska uppenbar. Juridiskt har det aldrig varit en svår tolkningsfråga. utsikterna för framgång i folkbokföringsfrågan är mycket liten för de som klandrat stämman i Ånghästen. Det är då självklart att de som klandrat p g a egen osäkerhet om rättsläget, nu drar de korrekta konsekvenserna och accepterar ett demokratiskt och legalt korrekt beslut och därmed återkallar sin talan..

Jesper Lindström
Boende i Ånghästen