torsdag 21 januari 2010

Torsdag 21 januari. BRF Svärdsidan. Järvalyftet - Stadshuset.

I Östberga finns det flera bostadsrättsföreningar. Idag kom det ett mail med en bilaga som berör en av dessa. Bilagan var ett brev/upprop från en aktivit
etsgrupp som är orolig över vad som händer i bostadsrättföreningen som de är medlemmar i.

Jag undrar om det är samma bostadsrättsförening som en korvkioskägare i en mellansvensk stad (Norrköping) är inehavare/ägare av 11bostadsrätter. Jag är nog ganska säker på att det är så.

Järvadagen en dag fylld med panelsamtal och frågor som besvarades med metometrar genomfördes i dag i Blå Hallen i Stadshuset. Panelens besättning växlade med jämna mellanrum men där fanns bland andra Svenska Bostäders Vd Pelle Björklund, Ibrahim Bouraleh från Islamska Förbundet, Gabriella Granditsky Familjebostäder, Stadsdelsdirektörerna Olle Johnselius och Maria Häggblom allt under ledning av dagens moderator Per Lagerström.

Debatt och frågor som rörde utvecklingen av Järva. Trygghet, upprustning, ungdomsfrågor, moskebygge och en hel del andra frågor. En dag som gav både och erfarenhetsutbyte och tankar om framtiden.
Nu återstår den riktiga utmaningen i Järvalyftet att gå från samråd dilaoger och stormöten till verkstad att sätta igång med att leverera och tillfredställa alla önskemål och förhoppningar. Ett arbete som kommer att kräva mycket engagemang från alla inblandade parter.

I dagens Metro finns en artikel om de bostadsrättsinnehavare och hyresgäster på Vikstensvägen i Kärrtorp som varit utan varmt och kallt vatten samt avlopp och ingen värme på elementen sedan 1 april förra året. Jag har skrivit om det på min blogg flera gånger. Läs mer i Metro klicka på länken: http://www.metro.se/se/misc/pdf/2010/01/21/SESTO_2010_01_21.pdf

Väl hemma i ganska hygglig tid strax efter 21.00 blir det både lite mat o fika följt av bloggskrivade.

Inga kommentarer: