tisdag 6 oktober 2009

Tisdag 6 september. Familjebostäder. IKANO. Bostadspolitik. Stadshuset. Hyreskommitén. Arbetsutskottet.

På morgonen 08:00 träffades vi IKANO Familjebostäder och Hyresgästföreningen som tillsammans haft ett projekt i Rågsved som riktat sig till ungdomar. Ett ungdomens och hyresgästernas hus har byggts upp och genom åren har det varit en hel del verksamhet i huset.
Nu skall vi tillsammans försöka hitta en väg framåt för att engagera fler vuxna. En liten arbetsgrupp tillsattes och vi skall träffas på torsdag.
Regionens Bostadspolitiska plattform gick vi igenom ordentligt idag. Den har reviderats utifrån en omfattande remissrunda. De flesta förslag till förändring som inkommit har skrivits in och arbetet börjar kännas färdigt. Kristina Folkesson som har arbetat med plattformen har lagt ett stort engagemang i att få plattformen både tydlig lättläst och bra. Nu återstår enbart redaktionella ändringar före den via regionstyrelsen når fullmäktige för beslut.

Stadshus Ab hanterar en hel del ombildningar. En hel del förslag till hur man skall säkra så att ombildningsstämmorna går rätt till finns från alla inblandade parter. Idag träffade regionchen och jag en företrädare för Stadshus Ab och samtalade om dessa frågor.

Hyreskommitén träffades idag och resonerade om det fortsatta arbetet med Stockholmsmodellen och den kommande simuleringen med hjälp av Stockholms Hems hyreslägenheter. Arbetet kommer ävenframledes kräva engagemang och vilja från alla inblandade parter. Det viktiga arbetet fortsätter med oförminskad kraft.

Under kvällen sammanträder regionens arbetsutskott. Vi bereder den bostadspolitiska plattformen, går igenom körchemat för verksamhetskonferensen och ordförandekonferensen, kommande regionstyrelsemöte, förhandlingsupptakten och en del annat.

Väl hemma blir det middag och bloggskrivade. Får veta att på torsdag skall jag hämta barnbarnet Gabriel på dagis. Ser fram emot det, vi brukar hitta på något kul, det blir nog något med bilar ett gemensamt intresse.

Inga kommentarer: