måndag 5 oktober 2009

Måndag 5 oktober. Förbundet. Arbetslunch. Nya Webben. Ombildningar. Måndagsklubben. Metro.

Den kommande kampanjen Bygg om, Bygg nytt, Bygg Här, täcker alla våra viktiga frågor. En del funderingar ligger i luften och under förmiddagen känner jag mig för inför kommande tänk och kampanjande. Vänder och vrider på mina funderingar. Viktigt att det känns rätt i maggropen för att engagemanget skall bli +100 procent. Jag hinner också med ett snabbt besök på förbundskontoret.
Äter lunch tillsammans med P-O Brogren vi pratar en hel del om läget på ombildningsfronten. Vi ägnar Kastanjegården i bostadsområdet Dalen särskild uppmärksamhet.
En central fråga har blivit fullmakter och återtagande av fullmakter.
När skall fullmakterna samlas in?
När de skall överlämnas?
Är det rätt att läggar fram fullmakter som röstar för ombildning på en stämma?
Är fel att lägga fram fullmakter som är mot ombildning på stämman?
Självklart är det rätt att lägga fram fullmakterna till BRF:s styrelse på stämman oavsett om det är en röst för eller mot eller återtagande av tidigare påskriven fullmakt.

Styrgruppsmöte om nya Webben med ett par strategiska beslut efter lunch. Vilken miljö och vilken leverantör två för fortsättningen väldigt avgörande beslut. Efter dryga timmen har vi efter en rejäl genomlysning kommit fram till ett gemensamt beslut så nu rullar det på.

Under sena eftermiddagen träffar P-O och jag några entusiastiska medlemmar som vill bevara hyresrätten i kvarteret där de bor. Vi går igenom vad som hänt och hittar tillsammans en väg för fortsatt opinionsarbete. Skriftlig information som skall kollas med juristerna så allt stämmer. Trappmöten för att informera. Vi skall stå för lugn ro och harmoni inte provosera.


Under kvällen är det möte i Måndagsklubben på regionkontoret. Måndagsklubben träffas första måndagen i månaden och är öppen för alla medlemmar.
Kvällens tema är ohyra och brand. Vi gästas av Anticimex och brandförsvaret. Engagerande information som blandas med frågor.

Tidningen Metro hörde under dagen av sig om hyror hyresnivåer och låneräntor. I dagens Metro finns en jämförelse mellan en hyresrätt och en bostadsrätt i Hammarby Sjöstad. Där står att förra året var bostadsrätten flera tusen dyrare att bo i och i år är det tvärtom eftersom räntorna har rekordlåg nivå. Nästa år kan det varea tvärtom igen. Hyresrätten är ett ekonomiskt tryggare boende.Vem vet vilken nivå räntorna når till nästa år 4, 5, 6, 7 procent?

Inga kommentarer: