torsdag 10 september 2009

Torsdag 10 september Skolbänken. FFFF broschyren tryckt. Politk. Näbbig Norrman. Irriterade förtroendevalda.

På skolbänken! Under ledning av två stycken veteraner på att bevara hyresrätten fick idag jag och ett tiotal personer ta det av en hel massa erfarenheter och dela med oss av våra egna erfarenheter från möten för att bevara hyresrätten.
Efter godkänt examensprov travade jag iväg till regionkontoret för att ta del av mail och annan information.
Fritt Fram För Fusk broschyren har trycks i fler ex och finns nu att hämta på regionkontoret för de som beställt ytterligare ex av denna förträffliga publikation. Ett brevlådsvänligare variant i A5 format är på väg att tas fram. Strax efter sex nu ikväll ficka jag ett ex på mailen som jag skall korrekturläsa ordentligt ikväll. Förhoppningsvis finns den tryck och klar för spridning i slutet av nästa vecka.

En del bostadspolitiska utspel har det varit under senaste tiden. Bland annat har borgarrådet Joakim Larsson säger sig inte veta att det fuska och fixas i ombildningsröran. Jag skall försöka ta med mig några hyresgäster och kanske någon jurist från oss och besöka Stadshuset eller om det kanske är bättre bjuda in Joakim Larsson och andra politiker till ett informationsmöte på Regionkontoret i Globen.

På väg från Globen då ringer hustrun Ewa och är höggradigt upprörd. Hon har blivit påkörd av en lastbil med släp långtradare på Essingeleden. Chauffören stannade och gav Ewa en rejäl utskällning och åkte sedan iväg utan att uppge vare sig namn eller visa leg. Med hjälp av polisen blev det stopp på ekipaget strax avfarten till Tumba på E4.
Spännande fortsättning följer.
Jag fick nöjet att hämta barnbarnet på dagis istället för mormor som var upptagen med både långtradare och polis.
Jag har fått en inbjudan att tala på Malmöregionens fullmäktige och tackade givetvis ja. Hoppas jag får tala om bostadspolitik och hyressättning.
Väl hemkommen strax efter 21 så skjutsar jag Joel till jobbet i Handen. För andra dagen i rad står polisen på samma ställe och stoppar bilar. Igår var det nykterhet och körkort som kontrollerades idag hastighet. Stoppad igår och förbivinkad idag. Puh!!

Under de senaste dagarna har jag fått fler mail och samtal från olika föreningars ordförande rörande verksamhet i föreningarnas områden som de inte har vetskap om och ännu mindre inflytande på. Detta oroar mig eftersom vi i regionstyrelsen har den uppfattning att föreningarna har ett verksamhetsansvar inom sitt föreningsområde.

Respekt över gränserna mellan personal förtroendevalda och medlemmar är ett måste i en folkrörelse om den skall fungera. Det är ett ansvar som alla har och ett förhållningssätt som vi alla har ett ansvar för att utveckla. Jag kommer att återkomma med mina reflektioner och funderingar inom de närmaste dagarna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Läste i dn idag om ett intressant byte. I annonsen var det en femrumare i gamlastan på 85 kvm och en hyra på 5400 Kr som skulle bytas.

Med tanke på läget och storleken anser jag som privat värd att hyran är för denna lägenhet mycket låg. Jag själv skulle kunna tänka mig att betala uppemot 10 000 kr för denna även om lägenheten var sopren utan kök och badrum.

5400 Kr för en lägenhet mitt inne i centrala stockholm! I vilken annan huvudstad i europa hittar man en sådan hyra? Privat värd.

Ps Terje detta är mitt 20;e innlägg på din blogg, jag kommer fortsätta skriva mina kommentarer även om jag i från dig sällan eller aldrig får replik. Det vore intressant med en dialog istället för monolog. Tycker att de frågor jag skriver om har med hyresrättens framtid att göra vilket torde vara av intresse att disskutera eller???

Terje Gunnarson sa...

Hej.
Dina ibland retoriska frågor är givetivs värda all respekt men inte alltid så att de behöver besvaras. När du pekar femrummaren i Gamla Stan för 5.400 kronor i hyra och din vilja att betala det dubbla även om den saknar badrum och kök så betyder det att du anser att betalningsviljan skall styra. Den uppfattningen delar jag inte.
Vh
Terje