söndag 6 september 2009

Söndag 6 september. Dalendagen. Rop på hjälp.


Dalendagen som gick av stapeln idag var ett välgenomarbetat arangemang. Jag deltog i ett miniseminarium och pratade då om trixandet/fixandet och fusket som förekommer vid ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter. Det var vackert väder ute och trots det var det fullt med åhörare i lokalen så många att stolarna inte räckte till för alla några fick ståplats.

Under sena eftermiddagen och kvällen firade vi ett 25 årigt födelsedagsbarn med en gemensam middag under trivsamma former. Vi är ett tiotal som samlas och det är alltid lika trivsamt med stora och små, gamla och unga.

Väl hemma så hade jag fått ett inlägg/kommentar på bloggen som är typiskt för hur mail som jag får rörande ombildning. Jag lägger aldrig ut mail som är av personlig natur men eftersom det är ett blogginlägg kopierar jag in det här. Läs och tänk er in i avsändarens situation:
Vi behöver hjälp. Våra hus i bredäng hotas av ombildning. Röstningen har gått dåligt till och det känns som om vi blir lurade av styrelsen. Idag hölls köpstämman och det blev ett ja med endast två rösters marginal. Kan man kräva en omröstning? Jag har läst lite i din blogg och kommer läsa mer men vi behöver all hjälp vi kan få för att försöka hindra den här ombildningen. Hur ska man gå till väga. Hur stoppar jag det här från att hända.

1 kommentar:

Anonym sa...

Blir irriterad över att folk och fä anser att det hus man bor i är deras! hyresrätten är ett kontrakt som klart och tydligt reglerar ett boende och tillgång till ett lägenhets nummer! Skall man äga sin lägenhet får man faktiskt köpa i förening! detta ägande är på många sätt säkrare och bättre än ett kontrakt! Även om HGF lurar de sina och hävdar motsattsen!