tisdag 8 september 2009


Måndagsklubben det öppna mötet första måndagen i varje månad med start 18.30 hade temat:
Södertälje – hela Stockholms ansvar?
Anders Lago (S) är kommunalråd i Södertälje och ordförande i Socialdemokraternas arbetsgrupp för miljonprogramsområden.
Erik Langby (M) är kommunalråd i Nacka och ordförande i regionplanenämnden.
Nu möttes de på höstens första Måndagsklubb.
Två mycket kompetenta och duktiga politiker pratade bostadsförsörjning inför en lyssnande publik bestående av medlemmar förtroendevalda och personal.
Radio Stockholm var på plats och intervjuade kommunalråden.

Under dagen har jag ett par längre samtal från olika kvarter där det varit köpstämma med aningens tvivelaktiga metoder. Jag skall skicka det vidare till regionens huridiska enhet för vidare utredning.

När nyvalda ledamöter i Regionstyrelsen varit med på några möten brukar jag träffa dem och lyssna om det finns funderingar, önskemål eller annat som rör regionstyrelsens arbete. Idag träffade jag en av de nyvalda och hade ett mycket trevligt och givande samtal.

Jag hade nöjet att få delta när regionstyrelsens förhandlingsgruppen hade möte under kvällen. På agendan stod arbetsformer ansvar förhandlingsriktlinjer utbildningsönskemål presumtionshyror och nyproduktion. Ett bra möte som tydliggjorde en hel del och skapade rutiner för gruppens fortsatta arbete.

Filmen med argument för hyresrätten mot ombildning finns att ladda ner för den som så vill klicka på länken_: http://hgf.sochl.net/

Avslutar arbetsdagen med att hämta en av ungdomarna som jobbar när han slutar. Hämtar honom och lämnar av honom i Rågsved strax efter 23.45. Det gäller att ha koll fast dom flyttar hemifrån eller hur........

Väl hemkommen planerar jag en LH konferens och skriver blogg. Stänger datorn 01.15.

1 kommentar:

Anonym sa...

Synd att missa en sådan debbat!

Misstänker att S och HGF kommer göra bostadsbristen till en val fråga 2010. En fråga som i grunden handlar om hur marknaden faktiskt ser ut. Denna är icke en maknads ekonomi då fastighetsägare ej är med och sätter priser. Är vi pga detta på väg in i ett nytt miljon program med ett nytt byggnads bestånd fullt av brister som det förra? Ja det återstår att se. Klart är ivarje fall att anledningen till bostadsbristen och utförsäljningarna i stockholm idag beror av dagens och gårdagens hyresnivåer. Skall hyresrätten finnas kvar måste det bli rimliga nivåer där det blir utrymme för både renovering och nybyggnation.

Eller så kan man ju skriva någon lag som säger att man som fastighetsägare måste bygga nytt vare sig man kan eller inte det skulle ju typ fungera några månader iallafall. Privat fastighetsägare.