måndag 28 september 2009

Söndag 27 september. Förhandlingsupptakt. Förbundsstyrelsemöte. Pressrelease. Dåligt batteri

Ett enastående engagemang
Klockan nio på en solig Söndag kommer 150 st förtroendevalda och personal till Regionen Stockholms förhandlingsupptakt. En genomgång av regionala förhandlingsriktlinjer följdes av att Erik Elmgren hade en genomlysande och informativ genomgång av Stockholmsmodellen.
I de delegationsvisa överläggningar som följde jobbades med hur Stockholmsmodellen skall beaktas och vävas in i kommande förhandlingsarbete. Alla gruppernas redovisning visade att det finns en stor vilja att börja jobba strategiskt och praktiskt med Stockholmsmodellen. Det kändes att nu är vi på ”rull”.

Efter en omfattande remissrunda har finns ett förslag till nya förhandlingsrutiner. Förslaget delades ut och en del ytterliga förslag till förbättring framkom som regionstyrelsens och den personal som bereder ärendet Ingvar Wallin och Björn Raemklang. De har gjort ett bra jobb med att samanställa alla inkomna remissvar och mail som kommit in till regionkontoret.

När vi skiljs åt ca 16.30 på eftermiddagen känns det positivt. Bra atmosfär, framåtriktat engagemang, vilja att ta ansvar och genomföra årets kommande förhandlingar.

Förbundsstyrelsen sammanträder på Hasseludden med start strax efter lunch på söndagen. Jag ansluter direkt efter förhandlingsupptakten. Viktigt att vara med men idag var jag tvungen att prioritera ordförandeskapet i Stockholm och förhandlingsupptakten.

Till er som skriver kommentarer på bloggen: ha tålamod svar kommer på de flesta inlägg det gäller bara för mig att hinna med. Jag skriver alltid bloggen på kvällen/natten när jag avslutar dagen igår kväll när datorn skrek efter ström var klockan 01.30 och jag var skapligt trött.

4 kommentarer:

Ingabritt Billström på Skarpnäcksfältet sa...

Jag läste något bra som Johan från Rädda Linjalen skrev på Bloggen Rädda Flygaren apropå Bluesteps-lån.
"Varför inte sms-lån?"
Det var så bra skrivet att det måste kablas ut på alla Bloggar.

Och jag tillägger:
För oavsett om du som Boende tar ett lån hos Bluestep eller ett sms-lån för att finansiera ditt medlemskap i en Bostadsrättsförening, så hamnar du helt säkert ganska så snart hos Kronofogden.
Så besinna dig du Boende och bli kvar som hyresgäst, för då vet du exakt vad du ska betala varje månad för ditt boende.
Tack för ordet!
Säger ib som nu ser med båda ögonen.

Anonym sa...

Varför måste alla som tar lån hos Bluestep hamna hos kronofogden?
Visst, de har något sämre villkor än många andra aktörer men varför sätta likhetstecken med kronofogden...?

Eller är det så att det är er förhoppning att alla bostadsrättsinnehavare hamnar hos kronofogden? Tråkig inställning i så fall.

(tror dock inte Terje publicerar det här inlägget...)

Anonym sa...

Tomma floskler!

Man sitter bra mycket säkrare i bostadsrätt både gällande ekonomin och närheten till de styranden. Det är dessutom mycket svårare för en förening att säga upp en bostadsrättsinehavare än för en värd att säga upp en hyresrättsinehavare!

Detta är en vanlig inställning som ofta används som hot från lokala föreningar vilka ej kan hyreslagstiftningen eller känner till de rättigheter man har som ägare till en bostadsrätt.

Om du nu ser på bägge ögonen så kan du läsa detta i svergies rikes lag. Trevlig läsning.

Anonym sa...

till anonym 20.07:

jag tror det är minst lika svårt för en brf att säga upp ngn så där har vi samma åsikt.
Säkrare gällande ekonomin -det tror jag beror på vad du har för förutsättningar från början -har du inget sparkapital el att vanlig bank inte beviljat lån utan du går via tex bluestep då tror jag det är osäkrare. Och det beror även på framtiden, har du råd med höjda räntor tex? sitter du säkert på jobbet mm mm.
Närhet till de styrande -det är väldigt olika beroende på vilken brf det handlar om,likaså vilken hyresvärd man har. Visst finns det brf där det är kortare beslutsvägar, men det finns många exempel på där det inte är så med + att vissa hyresvärdar har lokalkontor och boendeinflytande..

Till andra anonym: det är väl ingen som önskar att någon ska hamna hos kronofogden el hamna i annan skuldfälla. Det är väl därför folk går ut och varnar för riskerna eller? Sen är det ju upp till var och en att ta egna beslut.