fredag 18 september 2009

Fredag 18 september. Nils Holgerson rapporten. Radioinslag. Anklagelser. Ont i ryggen.

Nils Holgersson rapporten hitta du här: http://www.nilsholgersson.nu/Default.asp Där kan du i rapporten om hur en bostadsfastighet ”förflyttas” genom landets samtliga kommuner för att jämföra kostnader för sophämtning, vatten och avlopp, el och uppvärmning. Rapportens syfte är att redovisa de prisskillnader som finns mellan olika kommuner och målet är att skapa debatt som kan leda till sänkta priser för kunderna.
Lyssna på radioinslag: http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1956269&BroadcastDate=&IsBlock

Efter mötet i Dalen igår haglar anklagelserna mot Hyresgästföreningens representanter. En regionordförande, en jurist och ett borgarråd får ta emot mängder med anklagelser. Oerhört märkligt beteende. Låt mig klargöra en gång för alla vi blev inte insläppta och det respekterade vi. Inte på något sätt svarade vi mot utan gick snällt ut ur den Lokala Hyresgästföreningslokal som mötet ägde rum i. Vi stod sedan utanför resten av kvällen utan att gå i debatt med någon.

Det mest spännande som vi gjorde var nog när PA kom med kaffet då blev det till att välja med eller utan mjölk. Socker?

Suck.....................

Det var kallt igår kväll jag frös så in i baljan så jag fick ont i ryggslutet. Kan knappt räta på ryggen idag.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Skall man tycka synd om dig för att du försöker reta upp människor med din närvaro?

Den enda anledningen till att HGF lägger så mycket energi på att motarbeta ombildningar är att ni försöker så gott som möjligt säkerställa framtidens feta lönekonton!

Själv hoppas jag att HGF snart är ett minne blott först då kanske man kan hoppas på nybyggnation av hyresrätter och att mina egena barn kan få ett förstahands kontrakt vid lagom ålder och slipper hålla på som dagens 20-30 åringar och flytta runt mellan dåliga andrahands lägenheter!

HGF har mycket stort ansvar gällande utvecklingen i stockholm och att studerande söker sig till andra orter. Försök gärna kommentera detta Terje om du har tid hahahaa

Terje Gunnarson sa...

Hej du anonyme haha tyckare.
Nej men lite moraliskt stöd ville jag ge till de som står upp för att bevara hyresrätten.
Rätten och möjligheten för att till exempel dina och andras barn skall kunna få en hyreslägenhet när det är dags att flytta hemifrån. För varje hyreslägenhet som ombildas minskas de möjligheterna. Vi tar vårt ansvar gör du?
Terje

Anonym sa...

Hej Terje!
Är alla Hyresgästföreningens möten öppna så att alla kan stövla in oanmälda och lyssna precis som ni vill att andras möten ska vara?

Kan jag bjuda in mig själv på nästa styrelsemöte som HGF har?

Tacksam för svar!

Terje Gunnarson sa...

Hej
Alla är välkommna till våra bomöten.
Alla Medelemmar är välkommna till våra medlemsmöten.
Till våra styrelsemöten är det inte ovanligt att vi har deltagare utöver styrelsen. Om du tänker på stämman i Dalen när du frågar vill jag peka på att vi inte stövlade in utan ställde oss i kön bland alla andra som ville in på stämman. När vi inte fick komma in gick vi artigt och snällt ut genom dörren utan vidare argumentation.
Vh
Terje

Terje Gunnarson sa...

Vad det gäller vårt nästa styrelsemöte skall jag gärna kontrollera om det finn möjlighet för dig att delta. Hör av dig på mailen vem jag skall kontakta.
Terje

Anonym sa...

Hej Terje,

trist att du inte vågade lägga in min text om hur det verkligen gick till den kvällen. Det kanske blir så när man recenserar texterna själv - man tar bort det som inte passar.

Trist och tråkigt är det i alla fall

/Anonym - än så länge

Terje Gunnarson sa...

Hej du anonyme.
Jag lägger ut alla kommenarer oavsett vad den som kommenterar skriver. Var och en får stå för sin uppfattning.
Personliga angrepp, hot eller trakaserier mot enskkilda personer har jag aldrig och kommer framledes inte heller att publicera.
Vänlig hälsning
Terje

Anonym sa...

Hej du Terje,försöker igen. Få se om du tycker denna text fungerar bättre nu när jag tagit bort namn, titlar etc.

Hur gick det till egentligen den aktuella kvällen? Sanningen kommer nog inte fram. För mig verkar det vare ett tjuv och rackarspel som bedrivits.

Brf på Kastanjegården har varit öppna med de medgivanden de fått in, de har inte mörkat med några siffror och alla som velat yttra sig har fått säga sitt.

Att då langa fram "tillbakataganden" av medgivanden på brf:s köpstämma och det i flera omgångar under kvällen, vilket gjorde att brf samma kväll gjorde sitt yttersta för att få in det antal röster som "försvunnit" tyder, tycker jag, på dålig moral och taskspel.

Vidare tycker jag att det är konstigt att Svenska Bostäder, ett företag som varit med och beslutat om utförsäljning av
allmännyttan (politiskt beslut som skall effektueras av SB m.fl), är med och demonstrerar mot utförsäljningen av SB:s gårdar. Tanken trodde jag var att sälja ut valda delar av allmännyttans husbestånd för att på så sätt få in pengar till
nybyggnation av hyresrätter.

Kanske har jag fel i denna fråga?

Konstigt är också att HGF gått med på marknadshyror om man nu är emot orättvisa förhållanden på bostadsmarknaden. Ska människor i såna fall straffas för att de bor i
attraktiva områden nära innerstan eller i innerstan.

Var ska då de "fattigare" personer bo som inte har råd att bo kvar
i innerstan/närområdet när marknadshyrorna slår till med full kraft???

Vidare har HGF godkänt att SB varje månad ska få ta betalt för de bredbandsuttag som de nu installerar -forever and ever.

Det blir lite grann som de inglasade balkonger som sattes in för ungefär 15år sedan och som hyresgästerna fortfarande betalar av som tillägg på hyran - forever and ever.

Dessutom tycker jag att det är konstigt att alla brf som bildats får ta emot skit för att SB inte
åtgärdar de fel som uppkommer i fastigheterna - och det av den anledningen (som SB själva säger) att de vill avvakta utgången / resultatet av en eventuell utförsäljning av fastigheterna i Dalen till de bostadsrättsföreningar som bildats och som visat intresse av att köpa loss fastigheterna från SB.

Vad jag vet så betalar vi hyresgäster fortfarande samma hyra som förut , utan att få den service som vi betalar för och har rätt till - och detta med HGFs goda minne.

Nog med pajkastning för idag - hoppas på ditt svar snart Terje. Anonym - för tillfället.

Terje Gunnarson sa...

Hej Anonym för tillfället.
Hur det gick till på insidan har jag ingen uppfattning om eftersom mitt sällskap och jag själv inte fick komma in på stämman. (Kanske kunde varit en poäng i att vi fått komma in och lyssna).
Vi demonstrerade inte utan stod som du säkert vet utanför och häpnade över vad vi fick höra och se.
Hresgästföreningen har inte gått med på marknadshyror tvärtom!
Stockholmsmodellen är an utveckling av det nuvarande bruksvärdessystemet. Dessutom är den helt i linje med hyreslägen.
Att bolagen inte sätter igång med upprustningsåtgärder faller sig naturligt men beklagligt. Fastigheten värderas och att då gå in och göra kostsamma upprustningar och andra åtgärder blir då tokigt.
Själklart får BRF klä skott för det eftersom utan BRF så hade upprustningar och större underhåll inte påverkats.
Jag har givetvis respekt för dina tankar men som du vet är det alltid två sidor på myntet.
Vänligen
Terje