söndag 23 augusti 2009

Svärdet 6. Linjalen. Kurs hur man jobbar för hyresrätten mot ombildning.

Den 20 augusti höll Bostadsrättsföreningen Svärdet 6 på Ringvägen 41 A-B, 43 A-B, Sköldgatan 1-5, 119 bostäder köpstämma. Bostadsrättsföreningenhar arbetat hårt och intensivt under tre men det blev ändå nej på stämman. 119 hyresrätter fortsätter kanske att vara hyresrätter.

För enligt uppgift kommer inte heller i här det demokratiska beslutet respekteras. Ny stämma ska hållas. Det brinner i knutarna för tidsfristen går ut 31/8 men då stadgarna säger att man får kalla till köpstämma med en veckas varsel så hinner man precis. Det var 5 rösters övervikt för nej-sidan.

Kommade vecka är det åter köpstämma i kvarteret Linjalen. Ett kvarter där bostadsrättsföreningen lovade att blev det nej på stämman så skulle det respekteras. Det blev nej men inte respekteras det. Undrar hur många stämmor det kommer att vara i Linjalen före tokerierna upphör.

En utbildning hur man jobbar för hyresrättens bevarande mot ombildning går av stapen den 10 september. Det finn ännu några platser kvar ring Annelie Stevendal på regionkontoret om du är intresserad.

Inga kommentarer: