måndag 17 augusti 2009

Semestern slut och full rulle

Semestern har drygats ut med arbetet lite då och då. Telefonen ringt med jämna mellanrum. Mest har det gällt ombildningsproblematik.
Linjalen på Södermalm som inte skulle ha mer än en köpstämma enligt både Bostadsrättsföreningen och dess styrelse. Nu är ombildnings ivrarna i full gång igen så det löftet var lika tomt och värdelöst som man kunde befara. Företrädarna för hyresrätten i kvarteret kämpar på med oförtruten energi och måste beundras för detta och dessutom i en anda av framåt positivt tänkande.

På ett annat ställe hemma hos Ronny i Hägersten hade man stämma mitt i semestern när ombildnings ivrarna var säkra på att motståndarna var på semester. Då minsann passade man på att kalla till köp stämma och med hjälp en trave fullmakter driva igenom beslut om köp.

Ett annat exempel är damen som ringt och gråtit i telefonen några gånger. Hon har skral ekonomi sjukpension vill inte köpa eller vara delaktig i ombildningen av huset hon bor i. Hyresvärd är Stockholmshem. Hennes ja röst skulle kunna få vågen att tippa över till ombildnings ivrarnas fördel. Eftersom hon inte tänker rösta ja så gällr det att få bort ”kärringen”.
Nu riggas det och fixat för fullt senaste beskedet är att konsulten försöker hitta en alternativ lägenhet i ett Stockholmshems hus där ombildningen gått i stöpet och det förhoppningsvis finns någon hyresgäst som vill ombilda och gärna byter lägenhet med en som inte vill ombilda.

Mediautspelet om att göra lägenheter av kontor i Stockholms City är tramsigt. Om de styrande politikerna i Stockholms Stadshus med Kristina Alvendal i spetsen menar allvar med att de vill trygga tillgången på lägenheter i Stockhols innerstad är det bara att slå stopp i ombildandet av kommunala hyreslägenheter till bostadsrätter.

LH ordförande i Östberga har återigen drabbats av personligt sabotage likaså en ledamot av styrelsen. Återigen har någon klippt av kablar till garaget för permobilen så att den inte går att ladda och förstårt låset till det lilla garaget för permobilen. Telefon och internet kablar har också kapats till ordförandes bostad.

Styrgruppen för projektet nya webben hade idag möte med en tuff agenda. Det är mycket att tänka på och besluta om. Teknik hård såväl som mjuk, ekonomi nu och framledes, strategi och genomförande allt under projektledarens skarpa ögon inget lämnas åt slumpen.

Imorgon kommer jag skriva om Agenda 2016, inflytande, förhandlingsriktlinjer, kommande konferenser och lite organisatinsproblematik.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Usch, vad grymt att stressa någon på detta sätt, men det är ju tyvärr inte ovanligt. har själv hört av en äldre granne att de knackat på flera ggr på hennes dörr isommar för att få henne att skriva på fullmakt. Nån har tom erbjudit sig att köpa ut henne...men än så länge tackar hon nej.
Hoppas damen du nämnde orkar stå kvar för sitt beslut. Men man kan ju förstå om hon inte orkar. Undrar vilket område hon bor i?
Ja, det är hög tid för politikerna att sätta sig in i konsekvenserna av vad en ombildning kan leda till.

Siargatan sa...

Här i Linjalen är det sannerligen vilda västern. En alltmer desperat brf jagar hyresgäster på gården, i portar och har för säkerhets skull ställ en utpost i garaget också så att ingen jävel ska kunna komma över bron utan att utsättas för påtryckningar.
Så ser det ut att snöa på södermalm så är det bara fullmakter från Linjalen som yr i blåsten.

Anna sa...

Har börjat fundera om det inte fanns fullmakter utan man var tvungen att deltaga aktivt på stämman, undrar hur det skulle se ut då?