onsdag 26 augusti 2009

Regionstyrelsemöte. Nynäshamnspolitik. Linjalen Broschyren.

Dagens regionstyrelsemöte var det första efter semestrarna. Vi fick en lägesbeskrivning av hyresförhandlingarna där vi i stort sett slutfört alla så när på några få procent där vi har det lite knökigt med förhandlingsparten på andra sidan bordet.

Införandet av Stockholmsmodellen berördes men mer kommer på nästa styrelsemöte. Norrmalmsföreningens ansökan om medel för att betala en lokalöverlåtelse tog vi beslut om i sommras via mail men nu tog vi det formella beslutet som då kunde protokollföras.
Botkyrkaföreningen beviljades extra medel till en ROS (rättigheter och skyldigheter) utbildning som inte fick plats i ordinarie budget.

Styrelsen besluta att belasta "styrelsens reserv" med kostnaden för det extra fullmäktige som vi höll i våras.

Kommade fredag och lördag har vi en överläggning regionstyrelsen och kontorets ledningsgrupp. Det handlar om framtidsfrågor budget och verkamhetsplanering. Jag redogjorde för hur upplägget ser ut så här långt.

Ordförandekonferensen i höst kommer att präglas av några huvudteman troligen bostadspolitik inför valet, inflytandefrågor, demokratifrågor och de riksgemensamma kampanjfrågorna nyproduktion och upprustning.

Regionchefen rapporterade om medlemsutvecklingen, medlemsundersökningen som nyss genomförts där vi får bra siffror bättre än någonsin så det verkar som vi gör det som medlemmarna förväntar sig att vi skall göra.

Karin Bergström som jobbat mer än tjugo år på regionkontoret slutar på fredag för att börja på en riksorganisation på måndag. Givetvis fick Karin både blommer och en gåva från regionstyrelsen. Jag kommer att sakna Karin men hoppas att det skall bli riktigt bra på den nya arbetsplatsen. Lycka till Karin.

Regionstyrelsen avslutade kvällen med att ha en fri diskussion om arbetsformer och annat som berör regionstyrelsens roller och ansvar.

Kommunalådet i Nynäshamn tänker avgå står det i Svenska Dagbladet. Ilija Batljan var en av de fyra ledande socialdemokrater som skrev debattartikeln i DN i går. Nu tänker han hoppa av som kommunalråd. Målet skall vara att kandidera till landstingsfullmäktige.

Broschyren som vi vi tog fram i samarbete med Linjalen finns att tanka ner för den som vill. Klicka på länken http://www.hyresgastforeningen.se/eprise/main/hgf/region/forening/110/everyone/2009/08/firstPageItem20090825_113455830/Broschyren_Fritt_fram_för_fusk!.pdf

Faktum är att broschyren och min vilja att bevara hyresrätten och faktiskt inte hjälpa de medlemmar som vill ombilda/utplåna hyresrätten i kvarteret har retat upp en och annan obildningsivrande medlem så till den milda grad att man tagit kontakt med riksmedia och försöker få det till att jag och hyresgästföreningen sviker medlemmarna som vill ha hjälp med ombildningen. Självklart får alla den hjälp och stöd man skall ha men inte till ombildning Punkt slut.

När det gäller Linjalen så är det köpstämma nummer 2 kommande torsdag. Undrar hur många köpstämmor man kommer ha innan tiden för köp har löpt ut?

Vem vet men fortsättning följer och imorgon har jag ett möte med en tidigare politiker och hoppas på att få prata erfarenheter. Behöver vara rask och pigg imorgon så nu kallar John Blund.
Efter att kollat mailen och klockan 01.10 lagt ut en kommentar från Linjalen Johan stänger jag av datorn.

Inga kommentarer: