fredag 21 augusti 2009

Inflyttningshyror. Stambyte i BRF. Media.

Hyrorna i de nyproducerade husen som Lelånghus bygger har vi inte förhandlat. Antar att nuvarande och kommande medlemmar kommer höra av sig om hyresnivåerna på de olika lägenheterna. I en av trappuppgångarna har lampan i hissen varit trasig i mer en tre veckor enligt en hyresgäst som träffade igår.

Jag hoppas verkligen att Staden tar sitt ansvar och kollar upp det här bygget. Om någon känner till eller har erfarenheter sedan tidigare av Lelånghus så hör av dig.


Idag var jag iväg tillsammans med P-O Brogren och träffade ett äldre par som bor i en ombildad fastighet i Söderort.


Stambyte inleddes med att vatten, avlopp och värme stängdes av den 1 april (detta är inte ett skämt). Vi får veta av en boende som vi träffar på i huset att efter några veckor blir en bostadsrättsinnehavare osams med bostadsföreningens styrelse. Det medför att allt arbete i trapphuset avstannar och fortfarande står stilla.


Varken hyresgäster eller brf:are har vatten avlopp eller värme. Fastigheten ägdes från början av Svenska Bostäder och köptes av en privat fastighetsägare som upplevdes som "toppen" allt funkade perfekt men nu ojoj. Det enda som funkar nu är postboxarna i entren som inte verkade vara speciellt uppskattade av någon.

Undrar hur många som vill betala massor med pengar för en andel i bostadsrätsföreningen och sedan få vara en del av detta elände.
Den sämsta affären jag gjort i hela mitt liv gjorde jag när vi köpte lägenheten sade en brf:are som vi träffade och det är bara att hålla med.

Att inte ha varmt eller kallt vatte inne i lägeheten
att inte kunna gå på toaletten utan att trava iväg nerför alla trappor till källaren när behoven trycker på
att inte kunna sköta sin hygien på ett anständigt sätt
att få hämta vatten kallt vatten i trapphuset och sedan bära ut det som normalt åker ner i avloppet i köket eller toa ut i trapphuset
att hälla det i samma vask där alla hämtar sitt dricks och tvättvatten
att inte ha möjlihet att få värme på elementen när det drar sig mot höst.

Hyresgästerna skall vi hjälpa på alla sätt vi kan men de som är delägare (hyresvärdar) i bostadsrättsföreningen får klara sig utan vår hjälp men de skulle behöva den.

En del mediakontakt har det varit om ovanstående vi får se vad det resulterar i.


Det känns att ledigheten är slut för nu är det full rulle från tidig morgon till sen kväll stänger datorn 01.30 Godnatt alla hyresgäster och ni andra också.

7 kommentarer:

Johan Johansson / Rädda Linjalen sa...

Tyvärr är det många ombildare som finner sig stående med vatten över huvudet. Lustigt att så många verkar tro att allt blir bättre, renare, snyggare och trevligare bara sådär av sig självt.
Det är nog tyvärr varken första eller sista gången du kommer att tvingas bevittna liknande boendesituationer.
Hare!

Samuel Trygger sa...

Gudars! Man blir ju direkt mörkrädd. Hoppas innerligt att det går att hitta en lösning.

Anonym sa...

Ja här har vi vilat ut och sätter direkt igång med arbetet att fördriva hyresrätten från stockholm!

Herr Terje Gunnarsson arbetar i en förening vilken har som största uppgift att låsa möjligheterna för privata värdar att bygga och utöka hyresrätten som boendeform genom att arbeta medvetet mot att på bästa sätt låsa utvecklingen av hyrorna i stockholm.

Det vi ser nu är resultatet av HGF´s arbete under lång tid! När skall detta faktum uppfattas av HGF?

Ingabritt Billström sa...

Får man skriva vad SKIT som helst på din Blogg och få det publicerat?
Jag bara undrar!
Ex.vis som den Anonyme sa, skrev, idag.
Nä, jag säger som C H Hermansson så berömvärt sa en gång: "- Nå´n jävla ordning får det lov att vara."

Linda sa...

Verkligen trist hur det kan bli. Vi hade också strul med de 2 hyresgästerna som fanns kvar efter ombildningen när vi stambytte, kan man urskilja ett beteendemönster?

Terje Gunnarson sa...

Hej Linda.
De som blev osams är bostadsrättsinnehavare.
Terje

Anonym sa...

Till Inga Britt!

Ja faktiskt så måste jag ge Terje en eloge gällande uttrandefriheten på denna blogg! Alla åsikter lyfts fram även om svar från Terje ibland uteblir tråkigt nog.

Det kanske är dig främmande att alla får ha rätt till en åsikt?

Själv så skulle jag som privat värd vilja bygga hyresrätter om ekonomin gav utrymme i det bestånd jag äger. Trotts att detta bestånd är i gott skick och i stora drag obelånat finns ej den möjligheten pga HGF´s mycket lågt satta hyror i stockholm och de höga kostnaderna för tomter i området!