torsdag 19 april 2012

Torsdag 19 april. Avhandling. Systematisering av hyror. Politikerdebatt.

Under förmiddagen träffar PO Brogren och jag ett par studerande från Uppsala Universitet som skall skriva en avhandling rörande ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter. Det blir ett långt samtal där vi får svara på mängder av frågor och då ofta med inriktning på ekonomiska frågor, strategi, beslutsgång och olika ansvarsfrågor.

Stockholmsmodellen för systematiserad hyressättning är under ständigt resonemang. Hur var o när är frågor som dyker upp hela tiden. Idag träffades vi några stycken och resonerade en del om modellen och dess framtid.

Telefonen har ring många gånger under dagen med anledningen av demonstrationen utanför Stockholms Stadshus på måndag klockan 17.30. de flesta som ringer vill tala om att de kommer och några har haft frågor rörande när beslutet om försäljningarna av Svenska Bostäders och Familjebostäders hyreshus skall tas i fullmäktige och vilka som stöder beslutet.

På söndag arrangerar vi en politikerdebatt och utfrågning i Rågsveds Folkets Hus klockan 14.00. Borgarråden Joakim Larsson M och Ann-Margret Liv V deltar samt Emilia Bjuggren från S och Yvonne R. från Mp. Jag är övertygad om att det kommer finnas en mängd intresserade hyresgäster som kommer till debatten för att få svar på många av sina frågor.

3 kommentarer:

Fru Johansson sa...

Kommer alla 14 personerna från Räddaste Linjalen på måndag?

Anonym sa...

Bra artikel på STHLMDebatt idag om utförsälningen av allmänyttan, Terje. Lite tokig tid på måndag men ska göra allt för att komma in till Stadshuset kl 17.30. Lena B

Joakim von Anka sa...

När ombildningar var på tapeten och boendekostnaderna kunde sjunka tusentals kronor per månad var Hyresgästföreningen och deras anhängare i Rädda väldigt upprörda.

Nu stiger hyrorna mer än andra kostnader i samhället (jämför senast Stockholmshems höjning på 2,48 % med KPIF på 1,6 % - ökning på 50% mer än övriga kostnader i samhället).

Då sitter Hyresgästföreningen / Rädda och verkar helt nöjda. Inte ett ord av protester mot höjda kostnader, däremot ett väldans palaver när sänkta boendekostnader diskuterades.

Det är en märklig värld vi lever i ibland...

Hur kommer detta sig, Hyresgästföreningen?