onsdag 18 april 2012

Onsdag 18 april. Botkykas försäljning av hyresrätter. Sollentunaföreningen. Hyresgästföreningen Plus.

Botkyrkabyggens styrelsebeslut att sälja 1.000 hyresrätter får allt mer kritik. Hyresgäster ringer och är väldigt bekymrade och vill veta om huset de bor i kommer att sälja och om det skall säljar när då.
De enda som kan svara verkar slå ifrån sig. Det finns ingen information att hämta på varken Botkyrka Kommuns eller botkyrkabyggen  hemsidor. Märkligt att de inte förstår vilken oro som nu sprider sig i bostadsområdena.
Under förmiddagen hade vi ett möte om hur vi skall agera framöver när det gäller försäljningarna av hyreshusen i Botkyka. Återkommer nästa vecka med mer information.

I Sollentuna har nu Regionstyrelsen tillsammans med boutvecklingspersonal kommit igång med att hålla den sedan tidigare etablerade föreningsexpedition öppen för medlemmar. Expeditionen hade öppet under kvällen och den var välbesökt. Många ville har mer information om vad som hände på årsmötet och ännu fler ville ha information om framtiden. Vad händer nu? När blir det årsmöte? Kommer jag bli kallad? Alla frågor kunde besvaras och helt klart är att det var ett bra beslut att bemanna expeditionen.

Dagens styrelsemöte i Hyresgästföreningen Plus var ett välbesökt möte med en diger dagordning. ekonomin, strategin, verksamhetsberättelse, prioritering av kommande arbetsuppgifter och en djupare genomgång an kommande medlemsförmåner efter en ordentlig föredragning av en kommande samarbetspartner. Som vanligt ett konstruktivt möte i ett framåtsträvande arbetsklimat.

Avslutar dagen med en ledig kväll skriver bloggen ovanligt tidigt före jag slänger mig i soffhörnan och gör ingenting.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Den största oron finns ju inte hos hyresgästerna.
Den största oron finns ju hos Hyresgästföreningen.
Vad händer med fritidsmedlen som Botkyrkabyggen varje år betalar ut till Hyresgästföreningen? Detta handlar om pengar för HGF.

Hyresgästerna är bara ert vapen. Ni är bara ute efter stålarna. Precis samma scenario när det gäller ombildningarna, ni försöker rädda pengar.

Terje sa...

Hej du.
Det råder en stor oro bland både hyresgäster och personal i hos Botkyrkabyggen.
Fritidsmedlen betalas ut till de lokala föreningarna för verksamhet som riktar sig till alla hyresgäster. Mao vi får inga stålar utan de stannar i bostadsområdena där de hör hemma.

Anonym sa...

Jag bor i Segersjö och har sk tillval. Jag har gjort ett tillval bestående av parkett i sovrummet och har ett avtal med Boby att betala 88kr/mån i 12 år. Dessa 88kr har iom den nya hyressättningen bakats in i grundhyran from april. Vem har tagit sig rätten att bryta det avtalet ?
Vi hyresgäster äräven mycket upprörda över den sk RÄTTVISA och LÄTTFÖRSTÅELIGA hyressättning som vi varken anser vara rättvis eller lätt att begripa sig på. Många av oss kommer att bli tvungna att flytta för att vi inte har råd att bo kvar,många äldre hyresgäster har fått sömn problem och grubblar på VART de ska ta vägen och var de ska få pengar ifrån att betala flytten. Jag har alltid trott att hyresgästföreningens syfte är att värna om hyresgästerna -inte att ställa dom på bar backe !
MVH
Anne Busck