tisdag 23 juli 2013

Måndag 22 juli. Åter vid datorn. Ledig. Båttur. Barnbarn. Tegelbruk. Arbetsmöten.

Den senaste veckan har jag varit helt ledig från telefoner och datorer. Tillbringat tiden med hustru Ewa och barnbarnen på land och till sjöss. Vädret har varit toppen med sol o värme men de senaste dagarna har det blåst ganska hårt.
Båtturerna med barnbarnen hade självklart mycket fokus på att köra båt, bada, bygga koja och allt annat som hör till sommaren. Lägger ut några bilder från dagarna på sjön.
 Stolt Gabriel kör snurrebåten helt själv för första gången. Därav ett ganska spänt ansiktsuttryck.

 Vatten har i alla tider kunnat fascinera både barn och vuxna.
 Morgondoppet avklarat från badbryggan. Barnbarnet säkrat med lina till mormor.
 Den som spar hon/han har men frågan är hur länge det är klokt att spara och på vad?
I fredag var vi en tur till Västervik och passade då på att besöka Almviks numera nedlagda tegelbruk. Tegelbruket var i drift fram till 1971 då det lades ned.
Ladan där teglet torkades före det brändes var drygt etthundraåttio meter lång och hade tre våningar. Undrar hur många ton tegel som fanns i torkladan samtidigt?
Skylten sitter i torkladan vid ingången till hissen som fraktade teglet upp och ned mellan våningarna.
 Den här veckan kommer bli en blandning av ledighet och arbete. Har ett par stycken arbetsmöten att klara av som är kopplade till framtiden och kommande arbete. Självklart följer jag löpande vad som skrivs och sägs i media när det gäller bostadsfrågor och håller skaplig koll på vad olika aktörer och politiker skriver och säger när det gäller bostadsfrågor, hyresrätten, upprustning av hyresrätter och andra aktuella frågor.

Inga kommentarer: