onsdag 22 maj 2013

Onsdag 22 maj. Bråken sprider sig till Söderort


En demonstration mot våld och skadegörelse i Husby Centrum klockan 17 i hade ca femhundra deltagare. Många brandtal från olika organisationer och olika kända personligheter mot skadegörelse och våld.
Stort engagemnag från många men var var Hyresgästföreningen?

Besöker ett seminarium/debatt som Vänsterpartiet bjudit in till. Temat är nya lagstiftningen rörande hyressättning. Ett informativt och bra seminarium.
Under dagen har jag träffat politiker i södra länet och har totalt sett haft en både intressant och givande dag ända tills jag kommer hem.

Träffar Ewa utanför garaget och hinner precis köra in bilen i garaget när ett ungdomsgäng sätter igång med att slå sönder bilar utanför med slagträn. Flera affärer i centrum har fått sina skyltfönster sönderslagna och när vi går över parkeringen brinner det lite i en bil.

Ewa ringer 112 och får besked om att räddningstjänsten är på väg eller redan där.

En timme senare brinner bilen för fullt och flera polisbilar har passerat förbi. På uppmaning av poliserna som vi träffade i centrum håller vi oss inne. Känns inget vidare att eländet nätt hit också.
Märkligt att inte räddningstjänsten kommer och släcker branden. Signalen blir att ingen bryr sig. Skyll er själva om ni tänder på en bil......
...... så småningom slocknar en bilbrand av bränslebrist............

Inga kommentarer: