torsdag 11 april 2013

Torsdag 11 april.Hjulsta. Andelsägarmetoden.

I Hjulsta finns ett stort engagemang bland hyresgäster i bostadsområdet. För något år sedan slogs flera föreningar ihop till en för att bli starkare och samtidigt utveckla arbetsformerna och släppa fram olika grupper i bostadsorådet.
I dag var jag inbjuden till ett möte med förtroendevalda och en representant från en fastighetsägare. Samtalet rörde sig runt organisationsfrågor men också olika verksamheter som de ville starta upp i området. Att göra iordning olika typer av fiskedon och sedan tillsammans åka iväg och pröva lyckan med de redskap som amn själv gjort var ett väldigt fint exempel.

Den nya boendeformen andelsägarlägenheter är gång att prövas i Botkyrka hos det kommunala bostadsbolaget Botkyrkabyggen. Idag träffade vi två representanter för Andelsägarbolaget och informerade oss om nuläget. För mig är det viktigt att hålla koll och försöka förstå nyheter som dyker upp på bostadsmarknaden. Det här rör oss eftersom det är en upplåtelseform som skall blandas med hyresrätter i samma huskropp.

På lördag är det verksamhetskonferens med massor av deltagare. Programinnehållet är utskickat till deltagarna för ganska länge sedan. Idag var vi några stycken som gick igenom upplägget när det gäller bildning, engagemang, stöd, omvärlden och en del annat. Det kommer bli en både spännande och givande lördag.

Inga kommentarer: