onsdag 24 april 2013

Tisdag 23 april. Konsultmöte. Nyproduktion. Regionstyrelsemöte.

Träffade en konsult som jobbar med utvecklingsfrågor under förmiddagen. Alltid spännande att få utbyta tankar och ideer rörande utveckling av hyresboendet, inflytandefrågor, hyror, upprustning och nyproduktion. Fick en hel del tankar att ta med mig in i framtiden.

Under eftermiddagen var jag tillsammans med regionens förhandlingschef och fick en visning av nyproducerade hyresrätter i Norra Djurgårdsstaden. Rejält höga hyresnivåer men det går inte att ducka för den väldigt höga kvalitén och mycket väl genomtänkta planlösningen. Det kändes och märktes att arkitekten hade haft en hel att säga till om troligen mer än brukligt. Men som jag skrivit tidigare det skall finnas hyresrätter för alla olika önskemål och behov.

Kvällens regionstyrelse möte löpte enligt dagordningen i rask takt avhandlades förhandlingsläget, utredningen om vår tidning Hem och Hyra, bostadspolitiska läget, frågor inför fullmäktige, en granskningsrapport, medlemsutvecklingen, lägesrapport när det gäller uppföljningen av en del mätvärden och en del annat smått och gott.

Det var mitt sista möte som regionstyrelseorförande för Hyresgästföreningen i Region Stockholm. Känns ännu så länge inte varken dystert eller ångestfyllt. Får se hur det kommer kännas om någon vecka när telefonen slutat ringa.

Inga kommentarer: