onsdag 17 april 2013

Onsdag 17 april. Seminarium. Ombildningsmöte. SVT abc. Risingeplan.

Idag var vi några som deltog på ett seminarium BO>STAD 2013 som anordnades av Seminar Design Group i samarbete med WSP. Ett väldigt lärorikt seminarium där vi fick en duvning i hur fastighetsägare, investerare, banker, byggare, statistiker, analytiker och en professor ser på bostadsmarknaden ur en hel mäng olika perspektiv.

Oroligheterna på Risingeplan fortsätter dessvärre. För någon dag sedan blev fastighetsägaren Tornets kontor i området utsatt för ett brandattentat. Personalen känner sig förståligt nog väldigt utsatta och otrygga så nu håller Tornet det lokala kontoret stängt.
Regionledningen har beslutat att vi skall veta väldigt närvarande i området. Inom en kort framtid kommer personal från förhandling, boutveckling och juridiska enheterna finnas på plats i området. För närvarande letar vi lokal. Min uppfattning är att närvaro och dialog med de boende är enda nyckeln till att komma framåt i vilja att lösa alla problem som finns i området.

Under eftermiddagen gjorde SVT abc ett inslag där jag intervjuas om hur vi ser på problematiken i området och vad vi kan göra. Se inslaget genom att klicka på AVT abc

I fastighetsägaren Wallenstams hus i Saltstsjö-Bo vill några hyresgäster ombilda hyresrätterna till bostadsrätter. Igår var P-O Brogren och jag inbjudna till ett möte som den lokala föreningen bjudit in hyresgästerna till. Bostadsrättsföreningens styrelse och ett gäng hyresgäster som vill ombilda hade möte utanför lokalen när vi kom men efter en stund kom de in och deltog i vårt möte där vi givetvis argumenterar för hyresrättens bevarande och utvecklande. Tidvis blev vi avbrutna av BRF medlemmar men i stort så blev det ett bra och informativt möte som vi var nöjda med.
Efter mötet har hyresgäster hört av sig och varit väldigt upprörda och bekymrade över tonläget hos företrädare för de som vill ombilda. Vi har lugnat ner tonläget och förklarat att det är bara fortsatt arbete för att bevara hyresrätten som gäller. På mötet deltog drygt femtio personer.

1 kommentar:

Anonym sa...

Dags att satsa på Tensta! Nedrustningen är ju total! Inte konstigt att invånarna där protesterar!Det handlar om politiska beslut och långsiktighet! I nuläget måste till akuta åtgärder tillsammans med de boende! Lena B