måndag 29 april 2013

Måndag 29 april. Folkets Hus. Lunchmöte. Deklaration. Massor av mail.

Stockholm växer.
Varför sker det och till vilket pris?
Måndag 6 maj Kl 18.00–20.00
Bagarmossens Folkets Hus
Lillåvägen 44, Bagarmossen
 Stora Salen.

Stockholm växer och bedöms bli en miljonstad i mitten av 2020-talet, en ökning med ungefär 150 000 personer från idag. Stockholm blir därmed allt viktigare som tillväxtområde. Det ställer krav på bland annat bostadsbyggandet, infrastruktursatsningar och utbyggnad av kommunikationer. Olika problem kan förutses i spåren av detta, t.ex. i form av förtätade bostadsområden, förlorade grönytor och trängsel på vägar och i tunnelbanor. Vi diskuterar förutsättningslöst vad som sker och kan förväntas ske i vår stad framöver.
De medverkande:
Hans Lind - professor vid Bygg- och Fastighetsekonomi vid KTH.
Ann-Margarethe Livh - gruppledare för Vänsterpartiet i Stockholms stad och vice ordförande i styrelsen för Familjebostäder.
Roger Mogert - Oppositionsborgarråd för Socialdemokraterna i Stockholms stad.
Moderator: Terje Gunnarson
-------------------------------------------------------
Efter att under förmiddagen svarat på mängder av mail som kom igår söndag var jag iväg på ett planeringsmöte gällande miniseminariet i Folkets Hus den 6 maj. Allt känns väldigt väl förberett och alla verkar ordentligt taggade.
Träffade PO Brogren pressombudsman på Hyresgästföreningen och gick igenom en del frågor som hängt i luften samtidigt som vi åt lunch. Planerade några möten och gick igenom en del avslut.

Att deklarera är inte årets höjdpunkt och det är ett evigt letande efter räkningar och kvitton. Har även i år tagit hjälp av den redovisningsbyrå som jag anlitat under många år tidigare. Eftermiddagen gick åt till att gå igenom papper och resonera en del om framtida behov.

Under dagen har telefonen ring näst intill konstant. Det har varit en en hel del förtroendevalda som beklagar att jag avgick som regionordförande i lördags och det känns bra att vara saknad och efterfrågad men jag betonar att det nu är oerhört viktit att sluta upp bakom den nyvalda regionordföranden Greger Björkegren.
Några samtal har gällt vad jag skall göra i framtiden och ett par har varit väldigt spännade och utmanande men först av allt skall jag slutföra de åtaganden jag har och försöka vara ledig några veckor.


Inga kommentarer: