måndag 4 mars 2013

Måndag 4 mars. Ombildning. Politikerkontakt.

Ombildning av hyresrätter till bostadsrätter pågår runt om i regionen. Resan från hyresrätt till bostadsrätt sker på många olika sätt och vartefter som det går mer och mer trögt för de som vill ombilda ökar förmågan att påverka de boende i hyresrätterna så det blir positiva till att ombilda även om de inte har för avsikt att bli delägare i bostadsrättsföreningen.
Röstläget på de som hör av sig och tycker att vi skall ge tusan i vad som händer i deras kvarter är ganska ofta både högt och aningens oförskämt. Senaste tiden har jag fått flera mail där avsändarna hotar med att de skall ta kontakt med media om inte vi slutar lägga oss i vad som händer i bostadsområden där ombildning är aktuellt.
Självklart kommer jag aldrig lägga ner arbetet med att bevara och utveckla hyresrätten. Det ligger i själva iden med Folkrörelsen Hyresgästföreningen att bevara och utveckla hyresrätten.
I vår folkrörelse är det medlems och hyresgästviljan som skall styra inte eventuell opinion mot att bevara hyresrätten.

Har en del kontakt under dagen med politiker och samhällsvetare inför ett kommande seminarium där jag skall medverka. På agendan hyresrättens betydelse för samhällets utvecklingen, förtätning, minskade grönytor och trängsel. Skall bli spännande att se hur upplägget landar.

Ibland blir jag bekymrad över hur olika frågor kan drunkna i formalia i stället för att ha fokus på hyresgäst, medlems och hyresrättnytta. I debatten är det viktigt att våga kliva fram och ta strid för hyresrättens bevarande och utveckling. Jag beundrar alla engagerade/medlemmar/förtroendevalda/hyresgäster  som lokalt tar debatten för hyresrätten. Utan allt lokalt engagemang skulle vår folkrörelse långsamt tyna bort.

Inga kommentarer: