torsdag 21 februari 2013

Torsdag 21 februari. Frukostmöte. PUR. Vävstolen. Kungsängen.

Inledde dagen med ett frukostmöte klockan 08:00 på anrika Gunnarson konditori på Götgata Södermalm. Ett konditori med massor av smarriga mackor och bakverk. Borde unna mig att gå på kondis oftare.

Tillbringade förmiddagen med att skicka och svara på mail. Ett par var från medlemmar som bor i områden där ombildning av hyresrätter till bostadsrätter är på gång. Båda mailen var rop på hjälp på grund av ojusta metoder från de som vill ombilda.

Projekt Ung i Rågsved är ett näst intill självrullande projekt som engagerar barn och ungdomar i bostadsområdet Snösätra. Idagbesökte jag projektet och passade på att ta lite uppgifter för bredband och TV som skall kopplas in i lokalen. Som vanligt var det verksamhet på gång i lokalen. Nu var det personal från ett bostadsbolag som skulle ha trivselkväll. Projektledare Ronja var med och riggade i lokalen som var ordentligt festfin.

Lokala hyresgästföreningen Vävstolen i Hökarängen hade under kvällen årsmöte. Jag var inbjuden för att sitta mötesordförande men också informera och prata om bostadspolitik, förändringar i de kommunala bostadsbolagen och annat aktuellt. Styrelsen som valdes kom att bestå av sju personer. En majoritet av ledamöterna som valdes var runt trettio år så det blev en ganska stor föryngring.
Verksamheten hos Vävstolen är omfattande med till exempel samråd med bostadsbolaget, lokala förhandlingar, filmklubb, släktforskning, bomöten, trivselkvällar och stort engagemang i att utveckla stadsdelen.

Under lunchen är jag iväg till Kungsängen och hämtar sommardäcken till bilen så nu kan våren komma. Den känns inte så långt bort men tanke på att det är ljust ute på morgonen och idag tittade solen fram mellan molnen.

Inga kommentarer: