torsdag 14 februari 2013

Torsdag 14 februari. DN debatt. Ordförandemöte. LH Hagsätra.

I dag har Christer Jansson Vd för Fastighetsägarna i Stockholm svarat på min debattartikel i Dagens Nyheter. Som vanligt duckar fastighetsägarna inför våra argument och gömmer sig bakom att de tjänar för lite pengar. Läs Christer Jansson replik i DN här
I morgondagens DN hoppas jag vi har fått in en slutreplik.

Lokala Hyresgästföreningen i Hagsätra är stor. Den lokala föreningen har nästan 1200 hushåll inom sitt område. Verksamheten i Hagsätra har under åren varierat men under året som gick var det mycket fokus på försäljningen av hyresrätterna som Svenska Bostäder ägde till IKANO Bostad. Nu har IKANO tagit över och köpet har slutförts. När vi i dag träffade Lokala Hyresgästföreningens avgående ordförande pratade vi en hel del om kommande verksamhet och vad som behövs i området under den närmaste tiden fram till i vår.
Bomöten, medlemsmöte/årsmöte och lite utbildning av ledamöterna i styrelsen står på agendan liksom en eventuell flytt av servicestationen till en annan mer centralt belägen lokal.

Dagens ordförandemöte/konferens var ovanligt välbesökt. En hel del resonemang om bostadspolitik, opinionsbildning, kommande och pågående kampanjer såsom hyrskatten och bostadslyftet. Bostadspolitisk utbildning efterlystes liksom mer information gällande upprustning och samråd. Vi fick med oss hel del att ta med på agendan till kommande verksamhetskonferens och även inför kommande årsmöten i Lokala Hyresgästföreningar och Hyresgästföreningarna runt om i regionen.

Inga kommentarer: