måndag 25 februari 2013

Måndag 25 februari. Regionstyrelsemöte. Förhandlingar. Skalskydd. Hyressättningsavgiften.

Morgondagens regionstyrelsemöte har en hel del på dagordningen. Verksamhetsberättelse, förhandlingar, kommande fullmäktige, medarbetar undersökningen, bostadspolitik, tertialrapport, kontrollområden, regionstyrelsens reserv är en del av ärendena. Känns som att det kan bli ett ganska sent möte.

Pratade förra veckan med en hyresgäst som bor i ett område som skall rustas upp. Familjen har fått baracker travade på varandra utanför lägenhetens fönster. Familjen upplever en stor otrygghet eftersom det nu är möjligt att kliva rakt in i lägenheten via barackernas tak. En av medarbetarna på kontoret ryckte ut och träffade den oroliga familjen i deras hyresrätt. Efter ett par mail och telefonsamtal har nu bostadsbolaget varit på plats och mätt fönstren och inbrottsskydd är beställt. Härligt med engagerad personal som handlar snabbt och engagerat.

I dag besökte jag Nya Folkets Hus i Rågsved och fick en väldigt informativ genomgång av verksamheten. Från en tynande tillvaro för några år sedan med dålig ekonomi och väldigt lite verksamhet sjuder det nu av liv i Folkets Hus i Rågsved. Ekonomin är skaplig och lokalerna upprustade till modern standard och anpassade till dagens verksamhet. Väldigt bra jobbat av förtroendevalda eldsjälar och anställd personal.

Hyressättningsavgiften har ibland använts av Fastighetsägarföreningen i Stockholmsom som påtryckningsmedel för att få sin vilja igenom. Avtalet om uppbörden som vi hade centralt sades upp i höstas. Givetvis har det inte påverkat vår vilja att förhandla fram bästa möjliga hyresnivå för hyresgästerna i Stockholm. Tvärtom skärpte det kämpaglöden i vår förhandlingsdelegation gentemot fastighetsägarna Stockholm. Man skall veta att hyressättningsvgiften har aldrig betalats till Fastighetsägarföreningen för vidare transport till oss. Hyressättningsavgften hanterar vår ekonomienhet genom att fakturera varje enskild fastighetsägare som vi har förhandlingsordning med.

Inga kommentarer: