fredag 1 februari 2013

Fredag 1 februari. Delegationsbryderi. Debattartikel. Strategimöte.

Inför våra kommande årsmöten i Hyresgästföreningarna håller kontoret på att se över nomineringsförfarandet och hur valen skall ske till de regionövergripande privata delegationerna.
I våra länskommuner har föreningarna sedan många år bolagsdelegationer gentemot privata fastighetsägare men i Stockholms Stad är det en nyhet. I staden måste delegationen byggas upp på samma sätt som i de allmännyttiga bostadsbolagen med representanter från de lokala föreningarna som sedan ingår en gemensam delegation för Stockholms Stad. I dag var vi några som resonerade om hur vi skall informera föreningarna inför kommande årsmöten när det gäller valen till dessa delegationer.

De senaste dagarna har det varit debattartiklar om hyror och hyressättning i flera olika tidningar. En del vill sänka det nuvarande sättet att förhandla hyror med bruksvärdet som grund och vi vill givetvis försvara och utveckla det nuvarande systemet och lagstiftningen. Vi måste givetvis in i debatten med ett rent Stockholmsperspektiv och belysa vad vi vill.

Under förmiddagen blir jag intervjuad rörande det pågående hyresnämndsärendena där fastighetsägarna via hyresnämnden vill driva upp hyrorna ytterligare i Stockholm. Självklart tycker vi att hyrorna är ok och icke att förglömma många av hyrorna i Stockholms Stad har hyresnämnden varit med och bestämt.

Under sena eftermiddagen är vi några som träffas och utbyter tankar om vad som händer just nu och de närmaste månaderna med tanke på prövningar i hyrsnämnden, kommande kampanjer, Hyrskattekampanjen, Bostadslyftet och en del lokalt påverkansarbete.

Just nu pågår en namninsamling där vi tackar Anders Borg för att han avskaffar Hyrskatten. Klicka in på Kampanjsidan och skriv under du också.

Inga kommentarer: