måndag 10 december 2012

Måndag 10 december.

Det rycktas att i morgon skall koncernledningen för Stockholms Stad bestämma att i direktiven för nästa års hyresförhandlingar skall hyressättningen samordnas med de privata fastighetsägarna. Anledningen skall vara att driva upp hyresuttaget i de allmännyttiga kommunala bostadsbolagen.
Jag hoppas innerligt att det bara är tomma ryckten utan någon substans annars känns det som att bolagen och dess ägare helt överger tanken på allas rätt till bostad, bostadsförsörjningsansvaret, grundtanken med de allmännyttiga kommunala bostadsbolagen.

Ett annat sätt att spara eller tjäna pengar verkar vara att totalt strunta i ansvaret för snöröjningen. Förortsgatorna är knappt farbara och möjligheterna att parkera är så gott som borta.
Det är väldigt viktigt att inte parkera på de gatorna som har städ/snöröjningsdag och om någon mot alla odds glömmer bort att flytta bilen är det näst intill obligatoriskt att få parkeringsböter.

Lägg märke till den snöhögen som plogats upp under dagen och skylten som skall trygga att gatan är tillgänglig för snöröjning. Snöröjning brukar vara att ploga/forsla bort snön inte tvärtom

Inga kommentarer: