lördag 8 december 2012

Lördag 8 december. Julmarknad på Dalarö. Planering.Fantastiskt vackert väder med sol och lagom kyla för att promenera till julmarknaden i Dalarö centrum.
En julmarknad som var väldigt välbesökt men också fick hela byn att hålla öppet till och med banken var lördagsöppen.
Tillbringar sena eftermiddagen framför datorn och förbereder morgondagens möte med regionstyrelsen.

Det riktigt känns hur det lackar mot jul. Julmarknader, julbord, Kaffe, glögg och lussekatter serveras i lokala hyresgästsföreningarnas lokaler och julbelysningarna är på plats både utomhus och inomhus. Julblommor, Hyacinter och Amaryllis förgyller inomhus och doftar gott.
Blomman på kortet ovan fick Ewa av goda vänner 1:à advent. Helt otroligt hur fint de slagit ut. Tack M & J.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Förvånande artikel i DN!

Just nu arbetar våra förhandlare hårt med att hålla nere hyreshöjningarna. En del av argumentationen är förstås de höga vinsterna i allmännyttan.

Samtidigt kommer en artikel i DN från Terje G - eller är det från Regionstyrelsen eller från Hyresgästföreningen i Stor-Stockholm – som i praktiken accepterar allmännyttans vinster bara de bygger nya hyresbostäder.

Är inte detta att underminera förhandlingarna? Eller är det bara brist på insikt om vad som är fokus just de här veckorna? Borde inte fokus just nu vara hyror som ger hyresgästerna god levnadsstandard och mot den hyresgalopp som vi haft nu ett antal är?

Och när det handlar om byggande, borde inte fokus vara byggande av hyresrätter (och andra upplåtelseformer) som även hushåll med måttliga inkomster kan klara utan att offra det mesta annat?

Måste vi inte bättre välja vilka artiklar vi går ut med när? Och säga lite mer än bara bygg hyresrätt när vi tar upp bostadsbehov och bostadsbrist?

Ragnar M

Terje Gunnarson sa...

Hej Ragnar.Allt väl med dig hoppas jag. Självklart har komunikationsenheten kollat av med förhandling före den artikeln skickades till tidningen.
Du delar säkert uppfattningen att pengarna skall stanna i de allmännyttiga bostadsbolagen till hyresgästernas froma och inte betala andra verksamheter i kommunen.
Självklart är det oerhört viktigt att de hyresrätter som byggs får en hyresnivå som vanliga människor har råd att betala.
De 1,4 miljarderna som nu tas ur bolagen är rena skandalen och givetvis överklagat av några hyresgäster.
Vänlig hälsning
Terje