måndag 22 oktober 2012

Måndag 22 oktober. Roger Akelius. Hyresförhandlingar. Stopp och belägg vad har du gjort!

Roger Akelius har idag en debattartikel i tidningen Fastighetsvärlden. Han går till angrepp på Hyresgästföreningen och är tydligen ordentligt uppretad över att han inte för sätta hyror som han vill i sina hyreshus. Då tänker jag givetvis att tur är väl det men tanke på de begärda höjningarna på runt 35 % i Salem och inte särkilt låga yrkande i bland andra Haninge och Västerhaninge.

Roger Akelius ondgör sig över att vi övervägt att begära tvångsförvaltning av fastigheter som han äger och det är väl inget att förvånas över men jag undrar om han har besökt några av sina hyresfastigheter. Jag åtar mig gärna att leda en tur genom Åbyområdet i Västerhaninge.
En fastighetsägare vars bolag inte svarar på mail eller brev och inte löser ut rekommenderade brev från oss har problem rejäla problem och då duger dit inte att skälla på budbäraren det enda som duger är bättring.
Hem och Hyra har en artikel som du kan läsa här där Barbro Engman tycker till om artikeln.

Idag hade vi ett telefonmöte med alla våra förhandlingsdelegationer. Meningen med mötet var att stämma av läget i förhandlingarna runt om i regionen.
Vi har drygt trettiotalet bolag reunt om i regionen så det är ett stort antal duktiga och kompetenta personer som deltar på dessa möten.
Alla var eniga om att vi först av allt måste få redovisat vad fastighetsägarna gjort för de pengar de fick för att genomföra en mängd olika förbättringar. Eller som någon sa stopp och belägg vad har vi hyresgäster fått för pengarna.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Roger akelius vill renovera.
Det vill inte hgf.

Det akelius skriver är ren fakta.

Själv surar du väl över att din senaste polisanmälan mot honom stämplades som grundlös av ordningsmakten.

Varsågod att censurerar nu Terje. Det finns en organisation som inte mår bra och det är hgf.

Anonym sa...

Bra skrivet Akelius!
Varför länkar du inte till texten Terje? För många jobbiga sanningar?

Anonym sa...

Hgf-folket berikar bara sig själva. Akelius har rätt!