måndag 1 oktober 2012

Måndag 1 oktober. Hyressättningsavgiften. Radonhusen i Upplands-Bro. Lägenherna i Vinsta.

I våras och strax efter sommaren skrev jag om de boende i ett tidigare industrihus i Vinsta som numera är ombyggt till hyreslägenheter. Lägenheterna är små och väldigt många familjer bor trångt men de har trots allt en bostad.

Förhållandena har varit dåliga med hissar som inte fungerar och stängda tvättstugor. Hyresgästerna har blivit uppsagda och sökt hjälp hos oss. Nu har det första ärendet avgjorts i Hyresnämnden och hyresgästen behöver inte flytta/evakueras.
Hyresvärden har inte anvisat någon ersättningsbostad och i Stockholm är bostadsbristen stor så förutsättningarna för att de hyresgäster som hyresvärden vill vräka skall kunna hitta ett nytt boende är minimala. Känns skönt att vi har så duktig och engagerad personal på regionkontoret som företräder medlemmar framgångsrikt.

Radonhusen i upplands-Bro håller på att bli en följetång på många sätt. Bostadbolaget Upplands-Bro hus fortsätter att hyra ut lägenheter men utan besittningsrätt trots de höga radonvärdena i husen på Målarstigen.
Våra jurister har lämnat in krav till bostadsbolaget på återbetalning en tredjedel av inbetalda hyror sedan många år tillbaka. Hoppas verkligen att problematiken med radonhusen skall få en snabb och konstruktiv lösning.

Inga kommentarer: