torsdag 27 september 2012

Torsdag 27 september. Uttagsbegränsningar. Nynäshamn Motala.


  • I morgon kommer det en artikel i Metro som rör uttagen ur några allmännyttiga bostadsbolag som striden mot lagen. Fyra bolag i vår region är berörda i artikeln. Vi har många pekat på det orimliga som sker när hyresgäster får betala en "extra skatt" till kommunens skattkista.


I Nynäshamn ryktas att det kommunala bostadsbolaget är på gång att sälja delar av sitt bestånd av hyreslägenheter. Hyresgästföreningen i Nynäshamn har tryckt upp affischer som de lokala föreningarna håller på att sätta upp runt om i området. Engagemanget rörande eventuell försäljning är stort och många väntar på besked.

I Botkyrka håller samma sak på att hända och där har beslut om försäljning redan börjat komuniseras   med hyresgästerna som redan startat en namninsamling för att få behålla sin kommunala hyresvärd.

Under eftermiddagen åkte jag till Motala för att delta på det årliga arrangemanget om hyresrätten och dess perspektiv både ur politiskt och mer pragmatiskt perspektiv. Från Stockholm är vi tretton förtroendevalda som deltar. Viktigt att vi hämtar kunskap och tankar utanför vår egen region.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul att kommunerna är aktiva i sin fastighetsförvaltning. Det gynnar ägarna, det vill säga kommuninvånarna.