torsdag 27 september 2012

Onsdag 26 september. Fastighetsägarna. Kampanjinfo. Moral/etik. Bomöte.

Inledde dagen med att träffa en företrädare för fastighetsägarna. Agendan för dagen var kommande förhandlingar och hur de kan genomföras. Ett möte med ett ganska avgränsat tema som vi resonerat om i regionstyrelsen ett par gånger.

Den riksgemensamma kampanjen rörande skatter och skatteorättvisor för hyresrätten är viktig för hyresrättens framtid. Idag fick flera regioner information här i Stockholm. En tydlig och innehållsrik information som kommer ligga till grund för ett framgångsrikt kampanjarbete.

Ibland dyker det upp ärenden som slussas vidare till regionens moral och etikgrupp. Idag träffade jag en förtroendevald som kände sig både mobbad och förtalad. Ärendet kommer hanteras av moral o etikgruppen som på ett mycket proffsigt och rutinerat sätt stöttar och hjälper de som hör av sig till gruppen.

I Gubbängen finns en lokal hyresgästförening med väl utvecklad verksamhet. Under kvällens möte fick jag ta del av vilken verksamhet som bedrivs nu och vad som planeras under kommande år. På mötet deltog också personal från hyresvärden Stockholmhem som på ett mycket trevligt och respektfullt sätt lyssnade på hyresgästernas frågor och kunde ge raka och tydliga svar till mötesdeltagarna.

Under sena kvällen packade jag väskan inför morgondagens resa till Motala. Kommer säkerligen att bli lärorikt besök i Motala även i år.  Jag har fått besked om att SVT antagligen kommer att höra av sig i morgon rörande en försäljning av lägenheter i ett allmännyttigt bestånd

Inga kommentarer: