torsdag 20 september 2012

Torsdag 20 september. SVT. Nynäsposten. Minskande antal hyresrätter.

I morgondagens nummer av Nynäsposten finns en insändare/debattartikel som Jonas Carlsson ordförande i Hyresgästföreningen i Nynäshamn och jag skrivit under.
Vi har bland annat skrivit om hyresrätten och allmännyttans betydelse för en kommuns utveckling i en tid av väldigt stor bostadsbrist.

Under dagen hör SVT och TV4 av sig. Det rör sig om två olika, ärenden läget i Nynäshamn och möggel/flytspackel huset på Norrmalm i Stockholm. Både ärendena är lika angelägna men ur olika perspektiv.

I Dagens Nyheter fanns för någon dag sedan en stor artikel om hur antaket hyresrätter minskat med 82.000 åttiotvåtusen hyresrätter de senaste 20 åren. Läs mer i Dagens Nyheter inte konstigt att bostadsförmedlingens kö växer trots att det som politikerna säger byggs massor med nya hyresrätter.
Ingen blogg i morgon såvida det inte händer något speciellt. Jobbade helgen som gick och skall verksamhetsplanera med regionstyrelsen kommande helg så morgondagen får bli ledig dag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Menar du att lägenheter försvinner när hyresrätt blir bostadsrätt och att fler köar för lägenhet då?
Hur går det till? Förklara?

Går det inte att bo i lägenheterna när de blir bostadsrätt? Hyresgästföreningen säger ju själv att det är billigare att bo i bostadsrätt än i hyresrätt. Lägg gärna ut Andre Johanssons jämförelse på nätet igen! :)

Terje Gunnarson sa...

Hej
nej jag menar att eftersom antalet hyresrätter minskar blir kötiden till en hyresrätt längre. Logiskt eller hur?