fredag 7 september 2012

Fredag 7 september. Täby. Attefall. Knepigt ärende.

I ett par dagar har nyhetsmedia haft inslag om en barnfamilj i Täby. Familjen som tills för någon månad sedan bestod av mor och fem barn har drabbats av sorg sedan mamman till de fem barnen tragiskt omkom i en trafikolycka. De sociala myndigheterna i Täby tycker att barnen skall flytta tvärtom mot barnens önskan som är att barnens far skall flytta dit med sin nya fru. Det finns enligt uppgift inga problem med det för någon i endera familjerna.
Otroligt tragiskt om inte detta skall kunna lösas utan att barnen mitt i all tragik skall behöva flytta. Läs och lyssna mer på SR webb. Vräkning av barn  mer inslag om Vräkning av barn 2  Vräkning av barn 3  TV inslag om barnen
På den här länken  kan man nå Täby kommun och socialnämnden.

Under ett par veckor har vi försökt få kontakt med Kd:s Bostadsminister Stefan Attefall. Vår förhoppning är att han skall ha tid att komma till Hyresgästföreningens verksamhetskonferens i Stockholm. Vi väntar fortfarande på svar men börjar misströsta. Hoppas på någon form av reaktion på senast måndag. Givetvis har vi en reservplan men den vore det skönt att slippa sjösätta.

Ibland dyker det upp riktigt knepiga frågor som kräver en hel del fundering och eftertanke. Frågor som gäller hyror och hyressättning är alltid viktiga och rätt vad det är dyker det upp frågeställningar som inte prövats rättsligt tidigare. Nu har vi ett sådant ärende i Stockholm som vi efter moget övervägande tillsammans med de skarpaste hjärnorna bestämt oss för att pröva rättsligt. Jag skall rapportera mer framöver när den rättsliga prövningen kommer igång. Det är viktigt att pröva alla ingångar när det gäller hyresnivåer och då speciellt hyror i samband med upprustningar av lägenheter.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, stämma som ni tycker är så roligt. Du måste vara helt till dig av entusiasm över att få lämna in en stämning.

Anonym sa...

Ni kommer förlora i tingsrätten. Eller blir det som så ofta förr, ni stämmer och strax innan tingsrätten ska ta upp fallet lägger ni er. Det enda ni vill är att ställa till trassel.

/Ånghästaren

Anonym sa...

Hur många medlemmar har hgf stockholm ökat till nu?

Prinsessan på Ätten sa...

Hyresgästföreningen stämde oss i Ätten, men drog sig ur sen. Det var en ren okynnesstämning som till slut även målvakterna fick nog av.
Är det något liknande på gång nu?

Terje Gunnarson sa...

Lågt riktigt lågt. Det bekräftar vad många med mig anser om de som driver ombildningar.
Att inte ens kunna sympatisera med barn som drabbats av sorg när mamman tragiskt omkommer i en olycka är beklämmande. Fy bubblan!

Anonym sa...

Det var ett tag sen jag var inne på din blogg. Jag kan konstatera att den nu blivit en samlingsplats för några ombildningsivrare som känner sig förorättade!Fy, vad trist! Du/ni ska ha ett stort tack för ert engagemang i stort och smått och att du ens orkar svara.
Man kan välja sina strider och var man vill lägga sin energi! Varma hälsningar LB

Anonym sa...

Deras gnäll som bostadsrättsägare idag är lite skumt! De ger intryck av bitterhet och tycks inte ha någon annan gemenskap för att skingra sina sinnen! Om det nu verkligen är så att de fortfarande är boende i sina respektive tidigare allmännyttiga nu ombildade fastigheter. Utflyttningen är stor!

UtbildadAnonym sa...

De boende är mer nöjda med sitt boende efter en ombildning än de var under hyrestiden.
Det visar undersökningar.

Ni hgf:are som skrivit här är bara avundsjuka.

Glad och ombildad