fredag 24 augusti 2012

Fredag 24 augusti. DN. SR. Upprustning på Lidingö. Loppis. Båttur.

I dagens nummer av Dagens Nyheter är det i Stockholmbilagen en stor artikel om det så kallade "bananhuset" i centrala Sundbyberg. Huset har flera hundra lägenheter och nu vill det kommunala bostadsbolaget Förvaltaren både rusta upp och bygga om så att massor av lägenheter försvinner och med det hyresgästerna som bor i dessa lägenheter.

KTH professorn Hans Lind föreslog i gårdagens Dagens Nyheter att det skall byggas ett nytt miljonprogram eller åtminstone ett halvt. Jag felar hans uppfattning att det måste byggas mycket mer än vad som görs men inte hur och vad.
I dag har jag ett replik på Hans Linds debattartikel införd i DN. Klicka på replik och läs mitt inlägg i debatten.

På Lidingö pågår i flera områden upprustningar och ombyggnationer. I ett område som står på tur bor det en orolig men engagerad hyresgäst som när vi talades vid hade en hel del idéer om hur vi skall engagera och aktivera hyresgäster för att försöka påverka omfattningen på ombyggnationerna.

I går var det en del medial uppmärksamhet på att bostadsbolagen i vår region tar ut massor med pengar ur bostadsbolagen. I radio Stockholm var det flera inslag. Jag fick tillfälle att kommentera uttagen i sena nyhets sändningen om du vill lyssna så klicka på radioinslag

Projekt Ung i Rågsved är aktiva på en loppis kommande söndag. Efter att ha både städat och rensat bland allt smått o gott hemma kunde jag köra iväg ett par kartonger till den kommande loppisen. Hoppas att allt går bra på loppis och att PUR gänget lyckas säljas allt.

Avslutar dagen med en tur på sjön. Provkör lillbåten och passar då på att åka en tur genom Dalarö kanal. Nästan ingen trafik alls i kanalen känns nästan lite ödsligt jämfört med hur det var i somras.

3 kommentarer:

Roger (fast alla kallar mig Rauken) sa...

Medlemmarna flyr.
Medlemmarna ombildar hellre.
Medlemmar som stannar i hyresrätt får stora hyreshöjningar.
Stora värvarinsatser från mängder av värvare klarar trots det inte att hålla siffrorna uppe.

Väckarklocka för hgf:s ledning? Tyvärr inte.

Anonym sa...

Har du kommit över förlorar-irritationen och skickat ett grattiskort till Kompassen nu?

Anonym sa...

Hyresrätt är 2000 kronor dyrare i månaden än bostadsrätt.

Välj rätt, välj bostadsrätt!