tisdag 3 april 2012

Tisdag 3 april. Möte med byggmästare. Hyreskommittén. Radonhusmöte.

Inledde dagen med att träffa en byggmästare och prata erfarenheter från upprustningar och stambyten. Att få lyssna till erfaremheter gjorda av de som varit med i branchen under många år är onekligen givande.
Kan ibland undra hur den samlade erfarenheten tillvaratas när det gäller uuuprustningar och stambyten.

Dagens möte med hyrekommittén blev en ganska kort möte som kom att handla mer om ansvar, mandat och organisationsstrukturer än systematiserad hyressättning. Förväntningar kan ibland ta sig olika uttryck och idag blev åtminstonde jag varse att det kan ställa till problem i vår strävan att ta ansvar för den systematiserade hyressättningen i Stockholms Stad och vår region.

Kvällens möte med hyresgäster i Upplands-Bro som har kommunala allmännyttiga Upplandsbro hus som hyresvärd var välbesökt. Vi bjöd in till mötet igår kväll med lappar i portarna och drygt 40 hyresgäster kom till kvällens möte.
Vi informerade om vårt krav gentemot bostadsbolaget att de skall börja evakuera alla hyresgäster från dessa radonfyllda hus omgående samt att bostadsbolaget skall stå för alla kostnader i samband med flytten.
Många av hyresgästerna var oroliga och besvikna på bostadsbolaget som inte informerar ordentligt om hälsoriskerna samt gör något åt hälsofaran. De höga radonvärdena har enligt uppgift varit kända sedan 2003 och efter några olika försök att sänka radonhalten verkar det som att bolaget har gett upp.
Till exempel så står fem av tolv fläktar som skall evakuera radongas ur husgrunderna stilla det vill säga är helt ur funktion. Det vittnar om en stor nonchalans gentemot hyresgästerna i dessa radonfyllda hus.
I dagens nummer av Dagens Nyheter finns en stor artikel om radomhusen med några mycket häpnadsväckande uttalanden av bolagets verkställande direktör.

1 kommentar:

Oroad medlem Rågsved sa...

Nå Terje - kan du förklara detta?! Varför valde ni att höja hyran mer för oss i ytterstaden än nödvämdigt!!!

Hyrorna klara för 2012: "Hyresgästföreningen valde en högre höjning"

http://www.stockholmshem.se/Om-Stockholmshem/Nyheter/Pressmeddelanden/Nya-hyror-2012/