tisdag 6 mars 2012

Tisdag 6 mars. Hyreskommittén. Stämmodelegation. LO. Lunchmöte.

Att få prata politik och det ur olika perspektiv är alltid både lärorikt och uppiggande. Jag inledde dagen med ett sedan länge inplanerat besök på LO. Vi han med att prata om en hel del olika frågor utöver det vi planerat.
Det blev politik i allmänhet och bostadspolitik i synnerhet, arbetsmarknadspolitik och fas3 "andra varvet" och ekonomifrågor och utvecklingsmöjligheter.

Lunchen liksom resten av eftermiddagen gick i bostadspolitikens tecken bortsett från mötet med Hyreskommittén som handlade om hyressättning och möjligheterna att systematisera hyrorna i Stockholms Kommun.
Under kvällen träffades vår stämmodelegation. Delegationen har en hel del motioner och förslag att sätta sig in i och ta ställning till inför årets förbundsstämma som äger rum i mitten på Juni. Vi gick igenom arbetsformer inför stämman och de erfarenheter som finns från tidigare stämmor och hur vi tagit till oss de erfarenheterna.

Ett kalendarium delades ut och ett förslag till gruppindelning med fem olika grupper som utgår ifrån Agenda 2016 redovisades. Stämmodelegaterna antecknade sig för vilken grupp de ville jobba i och kom overens om mötesdagar för respektive grupp.
Regionstyrelsen hade på sitt föregående styrelsemöte kommit överrens om ett förslag på delegationsledning att lägga fram till kvällens möte med stämmodelegationen. Det blev ett kortare resonemang om hur ledningen skulle utses och någon sade att delegationen borde fått nominera. Regionstyrelsen hade på sitt möte ett resonemang om hur vi skulle göra, Greger och Yvonne framförde att delegationen inte skulle få något förslag men styrelsen enades runt namnen Clara Lindblom, Jonas Carlsson, Madelaine Hällgren och Janåke Skoog.
Under kvällens möte framkom inga förslag utan styrelsens förslag fastslogs med kommentaren "det är viktigt att ledningen närvarar.

Inga kommentarer: