fredag 23 mars 2012

Fredag 23mars. Bostadspolitik. Enkäter. Utförsäljning. Intervju. SVT ABC. Trakasserad förtroendevald.

Bostadspolitik/stragegi/enkäter/utredningar/opinionsbildning/folkomröstning var några av frågorna som vi resonerade om när jag träffade vår bostadspoliske utredare Oscar och hans chef. Det är mycket på gång just nu runt om i regionen. Kommande helg är det folkomröstning på Ekerö om det kommunala bostadsbolaget Ekerö bostäder skall sälja och pengarna användas till att bredda Ekerövägen och bygga en simhall.
Försäljningen av kommunala allmänyttigt Agda hyresrätter sker med jämna mellanrum i vår region. Nu senast såldes delar av Svenska bostäders Stockholmshems och Familjebostäders bestånd. Den 23 april har ansvariga politiker sagt att de skall ta slutgiltigt beslut i fullmäktige när det gäller Svenska Bostäder och Familjebostäder. Stockholmshems försäljning var inte tillräckligt stor för att behöva passera fullmäktige för beslut.
Den 23 april kommer vi att ordna en demonstration utanför Stockholms Stadshus. Alla är givetvis välkomna att delta. Vårt mål är att påverka de styrande politikerna så att avstår från att sälja kommunalt ägda allmännyttiga hyresrätter.
Efter lunch blir jag intervjuad av SVT ABC angående Sollentunaföreningen och att föreningsstyrelsen inte fick ansvarsfrihet på årsmötet. Jag tror att inslaget kommer sändas på söndag.
Att vara förtroendevald är oftast ett fantastiskt roligt uppdrag men idag träffade jag en förtroendevald som har de oerhört svårt och jobbigt på hemmaplan. Under flera år har han trakasserats av några missnöjda hyresgäster i området där han bor.
Verbala hot, nävar i luften, peka finger, anonyma brev är exempel på vad vår förtroendevalde drabbats av under flera år. Vår juridiska enhet är numera inkopplad och undersöker vad vi kan göra rent juridiskt för att stötta vår förtroendevalde.

Inga kommentarer: