tisdag 20 december 2011

Tisdag 20 december. Akelius. Mitti i tidningen. Delegationsmöte SVEBO. Västerhaninge. Brandbergen. Äldeboende.

Förhandlingarna med Akelius fastigheter har dessvärre strandat. En strandning är givetvis inte bra eftersom det finns många hyresgäster som vill veta vad hyran för deras lägenhet blir kommande år. Ovissheten och risk för eventuell retroaktivitet gör att vi gör allt vad vi kan för att förhandla fram en lösning men ibland går det inte. När det gäller Akelius har de dessvärre försökt sig på att införa andra värderingar än bruksvärdet och det kan vi givetvis inte ställa oss bakom.

Tidningen Mitt i Haninge gjorde idag en ganska omfattande intervju med hyresgäster och lokala företrädare i Brandbergen och Västerhaninge. Vi träffades i Brandbergen och beskrev nuläget för en reporter och fotograf gick runt och förevigade läget i området.

Förhandlingarna med Svenska Bostäder har pågått några veckor nu och under kvällen träffades vår förhandlingsdelegation för att få information om de pågående förhandlingarna. Delegationsmötet lär ha varit både intensivt och lärorikt. Jag återkommer senare i veckan med mer information.

Det pågår en debatt näst intill hela tiden om äldrevården och äldreomsorgen. Mycket fokus på kommunens ansvar men också på privatiseringen. Jag har på nära håll sett båda typerna av huvudmän och vågar mig på att skriva om att visst är det skillnad men den största skillnaden ligger inte i vem som är arbetsgivare utan hur den som är verksamhetsansvarig styr och ställer med verksamheten.
Den senaste tiden har jag varit i nära kontakt med hur ett omsorgsboende fungerar i praktiken. Nog har det funnits en eller annan småsak som det slarvats lite med men omsorgen om de boende har imponerat. Värmen omsorgen och förståelsen för de äldres behov har varit fint att få uppleva både för den boende men också för oss anhöriga.

Inga kommentarer: