onsdag 2 november 2011

Onsdag 2 november. Strategi. Äldrevård. Bostadspolitisk hearing/debatt.

Den övergripande strategiska delegationen för förhandlingar i Stockholms Stad träffades idag och gick igenom förhandlingsläget i våra fem förhandlingsdelegationer. Vikten av att hålla sig till riktlinjer och den gemensamma strategin genomlystes ordentligt föra att alla skall dra nytta av ett gemensamt agerande i förhandlingsarbetet. Speciellt när det gäller underlag för de olika yrkandena som inkommit till oss om höjda hyror och hyresfördelningar utifrån det geografiska läget.

Någon tid för lunch blev det inte idag för jag hade ett möte med ansvariga för äldrevården i den stadsdel där min mor bor. Att få plats på ett boende för äldre är inte lätt. Det verkar som att det är lika svårt att få ett vård och omsorgsboende som att få ett första boende som ung på väg ut i livet. Med tanke på kö tider verkar det finnas ett stort behov av att bygga ut boendemöjligheterna för äldre som behöver ett omsorgsboende.


Hyresgästföreningen Järfälla arrangerar regelbundet bostadspolitiska sa debatter eller hearingar. Idag var det dags att tillsammans med representanter från M V C S Fp Mp Kd delta i en debatt/hearing. Under kvällen belystes vikten av nyproduktion, boinflytande, följa gällande lagstiftning, hålla dåliga värdar borta från kommunen, gemensamhetslokaler och hel del andra frågor både stora och små.

Det var även ett resonemang runt frågan om ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter. Centern vill ge hyresgästerna möjligheten att ombilda för att blir mer skötsamma då och månar mer om lägenhet, hus, miljö och gemensamma ytor. Utan att överdriva så kan jag skriva att han möte på ett massivt motstånd från alla partier utom M. Efter ett par timmars debatterande och resonerade tacka föreningens ordförande alla i panelen och överlämnade en blomsterbukett.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Bra Centern!
Tänk rätt, tänk bostadsrätt!

Hellre bostadsrätt än hyresfel!

Terje sa...

Hej Anonym.
Nu är du tramsig.
Nog vet du att hyresrätt
är bästa "boendesätt"
Trevlig helg

Anonym sa...

Terje Gunnarson sa...
Hej Anonym.
Nu är du tramsig.
Nog vet du att hyresrätt
är bästa "boendesätt"
Trevlig helg

2011-11-03 11:05
------

På vilket sätt Terje?

Det är ju dyrare (även innan marknadshyrorna) och det ger mindre inflytande för de boende.

PÅ vilket sätt är det bättre? För att det ger er klirr i kassan och makt?

Berätta gärna på vilket sätt det är bättre för de boende

// Undrande bostadslös

Terje sa...

Hej bostadslös.
Om du tycker att bostadsrätt är bäst varför köper du dig inte en sådan så du slipper vara bostadslös.

Anonym sa...

Önskar samma som föregående: förklara vad som är bättre med hyresrätt än bostadsrätt! Gärna ur ekonomisk aspekt sett till månadskostnader.

Mvh
Delsbostintan

Terje sa...

Alla har möjlighet att bo i hyresrätt.
Utan kapital kan du inte köpa en bostadsrätt.

Anonym sa...

Ingen bostadsform är mer rätt eller fel än den andra. Inget fel med bostadsrätt, inget fel med hyresrätt.
Vad felet är att ta bort valet för den som redan bor i en hyresrätt och trivs med den värd man har. Därav fel med ombildning imina ögon. Dessutom så många som mår psykiskt dåligt av dessa kampanjer.(gäller folk på både ja och nejsidan) Låt hyresrätterna vara och bygg mer av båda boendeformerna. Sen i storstäderna finns det iallafall många br att välja på till skillnad från hr. I mindre städer vet jag ej, där kanske läget är annorlunda.