torsdag 1 september 2011

Torsdag 1 september. Akelius. Bostadspolitik. Attefalls artikel.

Akelius äger mängder med hyresrätter. Idag var jag i ett område där de håller på att rusta om hyresrätterna det är ett ganska stort område med många hundra lägenheter. Det verkar som att tidsplanen har havererat och att entreprenörerna inte gör vad de ska.
Hur de gör eller hur upphandlingen av arbetet gått till spelar ingen roll för hyresgästerna. Det viktiga är att de skall gå att bo i sin hyrda lägenhet och att upprustningen inte tar många veckor mer än vad som meddelats hyresgästerna.



Idag har Svenska Dagbladet en bilaga. I bilagan skriver ministern att han vill verka för att alla skall känna sig trygga med spelreglerna på bostadsmarknaden. Han beskriver hur bra det är att äga.
Näst intill som en poet beskrivs hur det känns att sitta på den egna altanen i villan. Glömmer inte Bostadsministern bort tusentals och åter tusentals hyresgäster.
För nog har du väl ansvaret för alla boendeformer?

Under kvällen träffades vi drygt tiotalet personer som är engagerade i bostadspolitik på riks regional kommunal och stadsdelsnivå och resonerar om nuläget och framtiden.
Ett bra möte i trivsamt klimat.
Stort tack till de som bjöd in till mötet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Attefall konstaterar precis som Hyresgästföreningen att det är billigare att bo i egenägt boende än hyres.

För att inte tala om hur mycket högre standard man kan ha för samma pengar i det egenägda boendet.

Varför vill du att folk ska bo dyrare och med sämre standard i hyresrätten jämfört egenägt Terje?

Är det egen mank och lön som överskuggar de boendes intressen?

// Utträdd medlem, Södermalm