fredag 14 januari 2011

Torsdag 13 januari. Ungas boende. Kommande fullmäktige. Snö och Kyla. Media. Barbarn.

De senaste dagarna har det varit många inslag i etermedia och tidningar om ungas behov av boende. En del vill få igång flyttkedjor för att lösa problematiken med ungas bostadsbehov. Andra hävdar att flyttkedjorna inte når de unga bostadssökande.
Några vill att det skall byggas enkla "nödbostäder" för att lösa bostadsbehovet. Minskad standard med gemensamt kök  m.m. Varför skall unga behöva ha lägre standard?
Nej det enda som löser bostadsbristen är mer nyproduktion av hyresrätter men det måste vara hyresrätter som har hyresnivåer som inte är tokhöga. Hyresnivåer som närmar sig tiotusen kronor i månaden för en tvårums lägenhet är på tok för dyrt.

Förberedelserna inför vårt fullmäktigemöte i vår har börjat och jag fick idag frågan om plats och lokal är bestämd. Svaret på den frågan är nej. I slutet av månade kommer vi få besked om vi kan få den som vi önskar. Motionstiden har nu löpt ut så nu börjar beredningsarbetet.

Under dagen hör media av sig med frågor angående hur förhandlingarna med de allmännyttiga bostadsbolagen fortlöper i regionen. Svaret är att det går trögt på de flesta håll men vi har inge brådska det viktiga är givetvis resultatet. Det verkar som att många företag ute i länet avvaktar förhandlingarna i Stockholms Stad.

Mer snö och kyla är på gång och det kändes när vi åkte hem under sena kvällen efter att ha varit och hälsat på barn och barnbarn. Nu börjar vi längta till våren värmen båten Almedalen.

Inga kommentarer: