måndag 18 januari 2010

Måndag 18 januari. Förhandlingar. Försäljning av hyrerätter. Mail.

Våra nya förhandlingsrutiner ställer ganska stora krav på omställning från en uppifrån hirarkisk organisation till en organisation med ännu mer direktinflytande från berörda medlemmar i bostadsområdena.
Nästa år skall vi ha kommit igång med förhandlingsdelegationer gentemot de stora privata fastighetsägarna (mer än 1.000 lgh i kommunen) och förhandlingsdelegationer för de delar av privata beståndet som inte ägs av de stora fastighetsägarna.
Just nu pågår ett stort arbete med att kartlägga ägarstrukturerna i det privata beståndet som i sin tur skall ligga till grund för nomineringar och val av lokala representanter i våra förhandlingar mellan parterna på hyresmarknaden. ett viktigt arbete som ligger i linje med regionens Agenda arbet.
Nynäshamnsbostäders styrelse har beslutat förbereda en försäljning av fastigheten Marsta 5:3 Stora Vika. Uppdrag skall ges till en mäklare för att undersöka marknadens intresse för fastigheten. Det rör sig om två lägenheter på vardera 163 kvadratmeter och två lokaler på vardera 274 kvadratmeter. F
öre ev. försäljning måste fullmäktige besluta om att en försäljning kan ske.

Under dagen får jag tillfälle att gå igenom och besvara en del mail som jag fått. Jag har givetvis besvarat mailen tidigare men lovat återkomma ned mer utförliga svar.

Under den gångna helgen har Lena Bicen efter en längre tids sjukdom gått bort. Lena var den på ekonomienheten som vi förtroendevalda hade kontakt med fram tills hon insjuknade. Lena Var alltid den som tålmodigt lyssnade på frågor och på ett vänligt och pedagogiskt sätt hjälpte oss att förstå hur ekonomin och redovisandets irrgångar fungerar. Många är de fötroendevalda som liksom jag fått både praktisk och teoretisk hjälp genom åren. Tack Lena!

För arbetskamrater och förtroendevalda som vill lämna en sista hälsning till Lena finns en minnesbok på regionkontoret Globen, lokal Hägersten. Boken kommer sedan att överlämnas till Lenas barn och familj.

Inga kommentarer: