onsdag 21 oktober 2009

Tisdag 20 oktober. Regionstyrelse möte. Politikerkontakter. Bostadspolitiska Plattformen.

Vår bostadspolitiska plattform skall enligt fullmäktige beslut revideras i år. Under våren skickade vi ut den befintliga plattformen på en remissrunda, En hel del synpunkter kom in och så gott som alla förslag till förändring har skrivits in den plattform som vi nu föreslår fullmäktige att anta.
Idag hade vi ett sista möte om plattformen strax efter lunch. Ett gäng med mycket kunniga förtroendevalda träffades och en del synpunkter blev det.

Under dagen har jag kontakt med en politiker rörande möte om förvärvslagen. Förhoppningsvis ses vi i slutet av veckan.
En hel del formella och informella samtal med politiker angående Lelånghus i Rågsved har det blivit idag. På något sätt måste problematiken med vart hyresgästerna skall ta vägen. Det är inte hyresgästerna som gjort fel.

Regionstyrelsens möte hade en diger dagordning med
Beslut om bostadspolitiska plattformen
Beslut om förhandlingsrutiner
Beslut om motion till fullmäktige rörande bostadspolitisk fond.
Beslut om verksamhetsplan och budget

Alla beslut för att kunna gå till fullmäktige med våra förslag. Så blev det också efter en del resonemang. Vi föreslår en av medlemsavgiften med 5 kronor till 80 kronor i månaden. Ett beslut som togs efter en hel del resonemang.
Förhandlingsrutinerna föredrog Ingvar Valin från förhandlingsenheten som hade ett bra och pedagogiskt sätt att presentera rutinerna.
Verksamhetsplanen är i mina ögon bra. Budgeten är dessvärre även i år underbalanserad. Vi vill inte föreslå fullmäktige ytterligare nerdragningar i budgeten med tanke på kommande valår.

Inga kommentarer: